Megmondom őszintén komoly csalódásként éltem meg az OTP Bank Liga 2022/23-as idényének nyitómérkőzését, mert sokkal eredményesebb, sokkal koncentráltabb játékot vártam a mérkőző felektől. Sebaj, itt a lehetőség a javításra és remélem, hogy az Újpest FC - Mezőkövesd találkozóra szánt tippem már megállja a helyét. A két csapat nyári történései azt mondatják velem, hogy komoly esélyekkel vághat ma neki a mérkőzésnek a vendégalakulat.

Tovább gyülekeznek a viharfelhők az előző szezont az 5. helyen záró Újpesten. A beígért tulajdonosváltás elmaradt és ennek negatív hatását még az sem tudja kompenzálni, hogy ismét jogerősen viselhetik az UTE történeti címerét a mezükön. De mindez eltörpül a játékoskeretben történ változások mellett. Távozott a süllyedő hajóról, vagy sérülés miatt hosszabb időre kiesett a keretből szinte az összes olyan játékos, akik a múlt szezon sikereit magukban hordozták. Már Budu Zivzivadze, Giorgi Beridze és Nikola Mitrovics távozása is jelentős fejtörést okozott a szakmai stábnak. Ha ehhez hozzávesszük a csapat legértékesebb játékosának tartott francia Yohan Croizet sajnálatos, több hónapra kiható sérülését, akkor kijelenthetjük, hogy aki ért valamit a liláknál az mostantól nincs. Mivel az érkezők oldalán elég silánynak tűnik a felhozatal, ezért azt kell mondjam nagyon nehéz szezon elé néz Milos Kruscsics és csapata.

A vendégcsapat nyári szünetére is a jelentős játékosmozgás volt a jellemző, de Supka Attilának azért sokkal könnyebb dolga volt csapata felkészítése során mint kollégájának, hisz a "Kavics" azért tudott egy-két minőségi, magyar szinten jól teljesítő játékost is igazolni. A tippemet is inkább ezekre az érkezőkre alapozom, mert azért legyünk őszinték a zuhanyhíradó szerint kirúgott, majd valószínűleg az anyagiak miatt mégis megtartott Supka nem a legélesebb kés a fiókban. Még szerencse, hogy az általa favorizált antifocit a pályán a játékosai felül tudják írni. A védelembe Bobál Dávid érkezése kellő stabilitást hozhat, míg a támadószekcióba Molnár Gábor kreatív, kiszámíthatatlan, gólra törő játéka jelenthet üde színfoltot a vendégeknél.

A döntetlennél rosszabb eredményt semmiféleképpen nem várok a mezőkövesdiektől. Ezt írhatja felül egy Molnár Gabi-féle villanás.

Újpest FC - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp