A hazai együttes a Regionalliga West csoportjában szerepel, így pedig sejteni lehet, hogy nem onnan érkezik az együttes a kupába. A Straelen az Állami Kupából kvalifikálta magát az idei kupakiírásba.

A Niederrheinpokalt sikerült behúzza az együttes, ahol olyan együtteseket győztek le, mint a Duisburg vagy épp a Wuppertaler. Igaz, hogy mindkét együttes élt már szebb napokat, de akkor is nagy szó, hogy ezen együtteseket legyőzve húzták be az amatőr kupát. Augusztus végén pedig kezdődik is a 22/23-as kiírás, ahol a cél nem lehet más, mint az újabb kvalifikálás, még akkor is, ha nagyon nehéz lesz megismételni ezt a bravúrt.

A bajnokság már megy az alacsonyabb osztályokban, így a Regionalliga Westben is. A hazai együttes egy gólos vereséget szenvedett a Schalke II-től, ahol majd egy félidőt emberelőnyben játszhattak . A csapat edzője egyébként nem más, mint Sunday Oliseh, korábbi kiváló nigériai csatár. Igaz, hogy csak pár hete edzi az együttest, de a hírek szerint azért van némi fejlődés a csapat játékában. Nem sok, de a védelem elméletileg nagyon jó, azonban a középpálya és a támadójáték nem az igazi. A Schalke ellen is nagyon lassú és körülményes középpályáról írtak, akik nem értek fel a támadásokhoz, vagy elhalt a labda a középpályán. MIndenképpen szeretnének még igazolni pár tapasztalt játékost, nagy kérdés, hogy ez összejön-e nekik.

A St.Pauli sokkal jobb csapat, ez nem is kérdés, ők jelenleg a Bundesliga 2-ben szerepelnek. Ott egy győzelem és döntetlen a mérlegük, ma egy lényegesen könnyebb mérkőzés jön a számukra.

A vendégek kerete 23x ér többet, mint a hazai együttesé, sőt, a fél keret többet ér külön-külön, mint a Straelen csapata. Mivel hazai oldalon azért még vannak gondok a középpályán és a támadásokban, így azt gondolom, hogy a védelem extra terhelést kaphat ma, így nem esélytelen az, hogy legalább három alkalommal is kapituláljanak.

SV 1919 Straelen - FC St. Pauli: FC St. Pauli által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp