A héten Friuli-Venezia Giulia tartományban Cordenonsban rendeznek Challenger versenyt Olaszországban. A nagyon eltökélt magyar tenisz kedvelők akár ki is látogathatnak, "csak Szlovénián kell átvágniuk a magyar határtól és szinte ott is vannak.

Ahogyan máskor is, így most is egy halom hazai indulóval van tele az aktuális talján körverseny.

Nagy a merítés az olasz teniszben, elég csak a múlt hétről Zeppieri umagi teljesítményét elővenni, de két héttel ezelőttről a hamburgi Musetti révbe érést is szóba hozhatjuk, ahol az olasz versenyző Alcarazt verte a fináléban.

Ám más szempontból vannak látványos visszaesők is olasz részről. Fabbiano, Caruso vagy a mostanában már pislákoló Cecchinatót is említhetjük, de az igazi talány, hogy a TOP60 -ba tartozó és ATP tornák végjátékáig jutó Stefano Travagliával mi történt az idén.

A semmiből megszakadt a jó szériája és, nem csupán a vereségek, de a szembetűnő nagy arányú, sima verések száma nőtt meg. Idén salakon 3/10 -es mérleggel bír, és eléggé vészjósló, hogy sorban az uccsó három versenyén, Amersfoortban Challengeren, Hamburgban és Umagban pedig ATP torna selejtezőjében kapott ki, a világranglista 347. Fils, 502. Topo, és a jelenleg 677.é Pecotictól ez utóbbi 1:6,0:6 aránnyal elszenvedve.

Szóval egy szó, mint száz ez a visszaesés nagy talány.

Ezek után egy átlagosan teljesítő horvát Serdarusicnak sem lehet gond, egy mélyen a szintje alatt lévő, önbizalom terén teljesen elfogyó olasz rivális. A dalmát játékos 17/17 -tel bír szemcsésen, Travagliát még ilyen, egyáltalán nem kiugró teljesítménnyel is képes lesz maga alá gyűrni.

Travaglia, Stefano - Serdarusic, Nino: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp