Megfogadtam magamnak, hogy augusztusban ha látok egy jónak tűnő tippet, mindenképp írok rá, és értem ez alatt, ha lusta vagyok, vagy fejem fáj, vagy ilyesmi, nem érdekel. Profi módon állok hozzá, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Szóval megszokhattuk, hogy nyáron egymást érik a kosártornák, sajnos u18-ra sehol sem fogadhatunk, de itt van nekünk a dél-amerikai lányok bajnoksága, egy amolyan női copa kosárban. Itt aztán a legalja játszik, aki van annyira vadember, hogy megnéz egy chilei, venezuelai bajnokit (youtube nyomatja, szóval nem lehetetlen), az bizony csodákat lát. Olyan mélyen vannak ezek a csapatok, hogy az hihetetlen, de rossz és még rosszabb között is látni lehet a különbséget.

Nos az első körben Ecuador és Paraguay játszott egymással, én magam nem tudtam hová tenni a meccset, hisz még a pre-covid érából voltak eredményeik, azóta se kép se hang. Végül is PAraguay nyert pár ponttal, alig 100 pontot dobtak közösen, szóval a prevízió, az under jött, de a bukik sem szabták magasra a line-t, így én hagytam. Paraguay amúgy irtó pocsék játékkal nyert. A 13 gólpasszra 'tett' 31 turnover az katasztrófa. És itt Ecuador volt az ellenfél, nem a brazilok vagy argentínok.

Venezuela 79-44 arányban kapott ki Argentínától, valahol várható volt, bár ilyen pofont azért én nem gondoltam. A 79 kapott rendben, az kalibrálható, a 44 dobott volt kevés. Jó, mondjuk az elején nem jött semmi, aztán szerintem el is dobták a meccset, Perez már padozott, hisz ma újabb bevetés, és ez nyerhető meccs! Perez egyébként egy fura játékos, egy olyan lány, aki kiemelkedik a csapatból. Szerelmes saját játékába, egészen fura stílusa van, ránézésre a világ legjobbjának képzeli magát. Igazi pass first irányító, viszont ha az első egy-két dobás ül, akkor elkapja a gépszíj. volt olyan bajnokija, amikor 4 támadásból egymás után 4 triplát vágott be :D Persze ilyen Westbrook stílusa van, rossz megoldások és jók váltják egymást, de ő az alapja mindennek. És egyébként rá jellemző, hogy el tud menni a kedve, onnantól csak az edző szemein múlik, leveszi-e a pályáról. Tegnap levette.

Egyébként az egyik legerősebb csapat, Argentína ellen a 20 eladott labda nem sok. Önmagában igen, de az argentín lányok azért agresszívek. Én úgy gondolom, Venezuela a tegnapi meccset beáldozta, ma viszont esélyesebb. Én nem gondoltam, hogy 1.60 felett lesz a győzelmük szorzója, ez pedig már szemmel jól látható, így semmiféle hendit nem húzok rá. Én úgy 55-60 közé teszem Paraguay-t, és mindenképp 60 fölé Perezéket.

Paraguay egyébként nagyon modern kosárlabdát játszik, csak nagyon pontatlanul. Igazából vagy triplát dobnak, vagy a gyűrű alól, a középtávoli dobások egy az egyben hiányoznak. Ez egyébként nagyon éles gondolkodásra vall, és meg is csinálják a csajok, de amíg ilyen pontatlanok, addig no chance to win

Paraguay (n) - Venezuela nők: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp