A Goodison Parkban is megkezdődik a futball szezon a Premier Leagueben. Pikáns összecsapás elé nézünk hiszen Frank Lampard maradt az Everton menedzsere, aki karrierje nagy részét éppen az aktuális ellenfél csapatában töltötte.

Tavaly nagy meglepetést okozott az Everton csapata, viszont ezt negatív értelemben érthetjük. A csapat nagyon közel volt a kieséshez, a 37.forduló végéig izgulniuk kellett a szurkolóknak. A nyáron próbáltak egy kis bevételhez jutni a nagy adósságaik miatt ami sikerült is, de másrészről piszok nehéz szezon elé néznek így hiszen legjobbjuk Richarlison távozott a Tottenhamhez 58 misi ellenében, továbbá Branthwaite, Delph, Sigurdsson, El Ghazi, Tosun és Kenny is eligazoltak. A Chelsea elleni nyitó kör pedig különösen nehéz lehet úgy hogy egy rakat sérültjük is van (Calvert Lewin, Towsend, Gomes) és Rondon pedig eltiltását tölti ma. Konkrétan esélytelennek tűnnek a nagyon összerakott Tuchel csapat ellen, egyetlen dolog amibe kapaszkodhatnak hogy tavaly is meglepetést tudtak okozni és 1-0ra győzni ebben a stadionban... De ez véleményem szetin nagyon kevés lesz. A felkészülési meccsek sem sikerültek valami jól, mert bár a Dinamo Kijevet megverték(...), a Minnesota négyet gurított nekik, de az Arsenal is 2-0 ra páholta el őket.

A Chelsea a harmadik helyen végzett tavaly a két gigász mögött. Jobb eredményt aligha vártak a szurkolók, elégedetten dőlhettek hátra a szezon végén. A nyáron távozott Christensen, Rüdiger és Lukaku viszont helyükre abszolút minőségi játékosok érkeztek mint Sterling, Koulibaly, Cucurella vagy a Villától Chukwuemeka. Több mint 170 millió eurót költöttek ami azért jól mutatja mi is a csapat célja idén. Sérült csupán Werner, így a legerősebb kezdőjét vezényelheti pályára Tuchel. A felkészüli meccsek náluk is felemásra sikeredtek hiszen az Arsenal 4-0ra kente el őket, viszont az Udinese ellen kétszer is két góllal nyerni tudtak.

Várható kezdő 11:

Pickford – Godfrey, Tarkowski, Keane – Patterson, Doucouré, Allan, Mykolenko – Gordon, Gray, McNeil

Mendy – Azpilicueta, T. Silva, Koulibaly – James, Kovacic, Kanté, Chilwell – Mount, Sterling – Havertz

Tipp: 0-2

Everton - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp