Az OTP Bank Liga csonka második fordulójának vasárnapi nyitómérkőzésén a KISVÁRDA MASTER GOOD csapata fogadja a MEZŐKÖVESD ZSÓRY csapatát a Várkerti Stadionban. A mérkőzésre eredetileg Mezőkövesden került volna sor, de a 'Kövesdi pálya felújítása miatt a vendégcsapat kérésére felcserélték a felek a pályaválasztói jogot. Ezt Kisvárdán aligha bánják, hisz a csapat nemzetközi szereplése miatt már így is van bőven utazott kilométer az alakulatban. A kettős terhelés miatt egyébként is egy felforgatott összetételű hazai csapatra számíthatunk, mely esélyt szolgáltathat a vendégeknek.

Az hogy ez az esély miben merülhet ki nehéz megjósolni, de gondolatom szerint a Supka Attila csapata nem jön le szerzett gól nélkül a pályáról. Ezt a tippem nem Supka zsenialitására alapozom, mert Ő már a kisvárdai edzősködése idején is bizonyította, hogy az antifoci híve. Ha tehetné még a csapatbuszt is leparkoltatná a saját gólvonalára. Viszont a "Kavics" támadószekciójában, az Újpesten alkalmazott 5-4-1-es felállás ellenére is vannak olyan egyéniségek, akik képesek lehetnek a gólszerzésre. Ehhez elég csak az Újpesten is gólt szerző Jurina nevét megemlítenem, de csatártársa Drazic is eredményes tud lenni, ha megkapja a lehetőséget. Molnár Gábor érkeztével szerintem a kék-sárgák középpályája is támadóbb szellemű lett, tehát ezek tükrében nem túlzott elvárás részemről a vendégcsapat gólszerzése.

Ha ezt várom a vendégektől, akkor a hazaiakra csak annyit tudok írni, hogy kötelező a gólszerzés. Sőt, a győzelemhez gólok kellenek szerintem és nemzetközi szereplés ide, nemzetközi szereplés oda a szurkoló csak a győzelmet tudja igazán tolerálni. Állítólag egy teljesen felforgatott, teljesen új összetételű Kisvárda fut majd ki a mérkőzésre, ami biztosan hatással lesz majd a játékra. De én azt mondom, hogy azért húszon X fős a keret, hogyha változtatni kell, akkor változtasson a szakmai stáb. Neveket sajnos nem tudok mondani, mert a "falusi profizmusban" hétpecsétes titok minden, de én józan paraszt ésszel tudnék egy olyan támadósort a pályára küldeni, amelynek esélye lenne a győzelemre.

A mérkőzés játékvezetője az az Andó-Szabó Sándor lesz, aki 1 gólt szinte biztos hogy jelent az ellenfélnek. Mi valahogy csak bepréseljük azt az egyet, ami a tippemhez kell.

Kisvarda - Mezőkövesd: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp