Megkövetem magam, mert az OTP Bank Liga nyitómérkőzésével kapcsolatban teljes vakot lőttem a Budapest Honvéd FC kapcsán. Amit vártam tőlük, amit megpróbáltam a javukra felhozni az mind a fonákjára fordult ezért, bár még csak a második fordulónál tartunk, nem nagy bátorság kijelenteni, hogy ez a csapat masszívan a kiesés ellen fog küzdeni egész évben. Bár mai riválisa a MOL Fehérvár sem teheti ki a kirakatba a paksi rajtját, azért az megállapítható a nyitómeccsek tükrében, hogy nem egy kategória a két csapat.

A bajnoki címre vágyó, de legalábbis a Ferencváros első számú kihívójának számító MOL Fehérvár két Ekl-selejtező között egy kellemetlen vereséggel kezdte a bajnokságot a Paks vendégeként. Aki látta a mérkőzést az tudja, hogy érdemtelenül, hisz a paksiaknak feltörte a hátát a háló annaira védekeztek és csak valami Isteni gondviselésnek köszönhették, hogy nem néztek bele egy több gólos vereségbe. Már akkor megállapítottam magamban, hogy ennek a Vidinek a leggyengébb láncszeme a vezetőedzője, Michael Boris. Ehhez a magyar szinten minőséginek nevezhető kerethez hozhattak volna egy szakembert is. Ettől függetlenül ennek a tudatlan germánnak a szakértelme nélkül is simán kell hozniuk az első hazai bajnokijukat. Ha abból indulok ki, hogy a MOL Aréna Sóstóban négyet vertek a Gabalának és ötöt a Petrocubnak akkor házi feladat kell legyen a Honvéd földbedöngölése is. Remélem Boris nem kezd el rotálni, mert az előbb említett ötössel tulajdonképpen a nemzetközi porondon történő továbbjutás már kipipálható. Tehát ha nem kezd el ökörségeket csinálni az "Aldár", akkor a Kodro-Dárdai-Petrjak támadótrió Zivzivadze-val kiegészülve szétüti a szerény képességű vendégét.

Visszatérve egy gondolat erejéig a bevezetőben írtakhoz, nekem nem csak az volt a bajom a kispestiekkel hogy nem hozták azt amit vártam tőlük, hanem az hogy egy gyülekezetre hasonlítottak. Semmi összhang a csapatrészek között, semmi lelkesedés, semmi szenvedély, szóval más nem is lehetett a meccs vége mint vereség. Nos, mivel egy hét alatt csodát nem várok tőlük, meg a zuhanyhíradó szerint az öltöző falait sem az egység döngeti, ezért úgy gondolom ma is belenéznek egy kellemetlen pofonba a piros-feketék. Ezen várakozásomat még az sem ingathatná meg, ha ez a Tam Courts vezetőedzőnek titulált valaki csatasorba állítaná a Kisvárdán elhíresült Prenga-Cirkovic belső védő párost. Komolyan mondom vérzett a szívem mikor megláttam, hogy a Herdi Prenga-t pár hét alatt milyen szintre butították.

Magabiztos, több gólos hazai sikerre számítok a rajt miatti eredmény kompenzálásaként.

MOL Fehérvár - Budapest Honvéd FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp