Korábban már leírtam, hogy élete egyik legnehezebb időszakán ment keresztül a bosnyák élteniszező, Damir Dzumhur.

Igazán jó formában sem volt az év elejétől, ám a Roland Garros selejtezőjének első fordulós meccse után, ahol kikapott a másik nagy öreg Fernando Verdascotól döntő szettben, a meccs után iszonyatos gyomor fájdalmak jelentkeztek nála és kórházba került.

Kiderült, hogy hasnyálmirigy gyulladása lett, a bosnyák teniszező elmondása szerint halál félelme is volt és nagy, szinte kibírhatatlan fájdalmak közepette nyomta a kórházi ágyat.

Átértékelte a dolgaid, mondván kicsit a háttérbe szorítja a teniszt, első a családja, új életet kapott és szeretné megbecsülni, mondta.

Nos ez természetes és az is, hogy miután visszatért kerek két hónap után a pályára, akkor sima vereségeket szenvedett.

A Bundesligában vállalt két találkozót, ahol Kamke bucira verte, két gamet engedélyezve és Ramos Vinolas is két szettben oktatta őt. Tétmeccsen a zugi svájci CH versenyen Rodriguez sem bánt vele kesztyűs kézzel 2:6,2:6 -tal búcsúztatta.

A lelki gátak a cordenonsi verseny első körében szakadtak át, ahol a helyi tehetséget, Darderit verte két szettben. Dzumhur facebook posztjában is leírta mennyire boldog is ettől a sikertől. Ugyan a következő körben Matteo Bellucci ellen elvérzett, de elindult valami pozitív nála.

Mindezt pedig az e heti meerbuschi első fordulóban is láthattuk, ahol két szettben verte a magához képest is remek salakos szezont futó osztrák Rodionovot.

A következő feladat a bolgár Adrian Andreev lesz, aki nálam nem több egy tehetséges ITF szintű játékosnál, aki igaz, hogy az utóbbi időben előrébb lépett, de egy a játékát lassan összeillesztő Dzumhurnak nem kellene, hogy gondot okozzon.

Dzumhur, Damir - Andreev, Adrian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp