Szembe akadtam ezzel a norvég bajnoki mérkőzéssel, és akaratom ellenére behúzott. Nem tudom, hogy ez jó ómen-e, mindenesetre én pakolom annak ellenére, hogy a 2.00-s szorzó alá került a tippem.

A Rosenborgot régóta ismerjük jól, az egyik legnagyobb norvég klub, azonban az utóbbi években enyhe hanyatláson ment át. Azonban Age Hareide helyére Kjetil Rekdalt nevezték ki vezetőedzőnek, akit én már jó ideje figyelemmel követek. A megindult bajnokságban mindössze két vereséget szenvedtek el! Rekdal még a Ham-Kam élén a „Rekdal-project” keretében ért el szép sikereket, a csapattal ő került fel az első osztályba. Aztán olyan jó focit alakított ki velük, hogy lecsapott rá a vergődő Rosenborg, és ugyanezt várják tőle itt is.

Az edző kezdi is átalakítani a keretet és a csapat játékát a saját képére. Leigazolta Casper Tengstedtet a Horsens csapatától, aki az első mérkőzésén a Ham-Kam ellen kapásból be is talált a kapuba, és jött Kristall Máni Ingason a Vikingurtól, aki még csak 25 percet játszott azon a meccsen. Távozó Pavle Vagic, aki hazatért a Hammarby-hoz, és a középpályán inkább kiegészítő ember volt.

Rekdal stílusát a játékosoknak meg kell ismernie, ami nem megy egyik pillanatról a másikra. Azt látom, hogy néha jönnek olyan időszakok, amikor eléggé zárlatos lesz a játékuk. Legutóbb a Jerv és az Odd elleni meccsükön is hátrányba kerültek.

A Sandjeford csapata tipikus adok-kapok együttes, 8. helyen állnak a tabellán, de 34 kapott gól áll a nevük mellett, ami sok. Csak a két kieső helyen álló csapat, a Jerv és a Kristiansund kapott náluk több gólt. Viszont a 29 lőtt góljuk a tabella első részébe pozícionálja őket.

Szerintem itt lehet egy olyan meccs, ahol a legalább három találat összejöhet.

Sandefjord Fotball - Rosenborg: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp