A Celta a 11. helyen, az Espanyol a 14. helyen zárta az előző kiírást. Biztonságos benmaradás a tét idén is, egyik keret sem remélhet ennél többet, ha netán megcsípnek valami Konferencia Liga indulást érő helyet, az kisebb csoda lenne. Sőt mit kisebb, óriási csoda.

A Celta most sem költekezett ki, Brais Mendez 15 millióért ment, két játékosért adtak 5 milliót, ingyen mentek, ingyen jöttek, de a keret erőssége sokat nem változott.Ugyanakkor mentek el sokat használt játékosok, szóval valószínű, idő kell, mire a Celta összeáll. Elöl a kreativitás az indivídumból adódik majd, hátul pedig nincs mese, sablont kell játszani, és koncentrálni.

Az Espanyol sem költekezett ki, pár milliót azért elszórt, de azért csak óvatosan. Amúgy meg ingyen jöttek-mentek, kölcsönjátékosok, akik máshol kereten kívüliek, itt megmutathatják tudásuk.

A két együttesre egyaránt igaz, hogy a gólok nagyjából egy játékosnál koncentrálódnak. A Celtánál Aspas, az Espanyolnál Joselu az, aki szállítja a gólokat. Ez viszont megkönnyíti az ellenfelek dolgát, mert a védekezést nyílván e két játékos köré kell szervezni.

A Celta és az Espanyol nálam nagyon hasonszőrű csapat, és pont emiatt mondom én, hogy ilyen 4 közeli szorzó mellett egy patront megér az iksz.

A két együttes egyébként az utolsó tizenegy mérkőzéséből (egymás elleni meccs természetesen) hetet adott döntetlenre. Szóval ha csak ezt nézzük, máris ott egy velős indok.

Másik indok, hogy a felkészülésen inkább a gólokat kapták, mint lőtték, szóval olyan jó állapotban egyik csapat sincs szerintem. Vigóban ahogy nézem, legalább nincs az a brutál meleg, mint mondjuk az andalúzoknál (talán ezért is játszanak ők korábban), de én úgy vélem, annyira hasonszőrű a két csapat, hogy a nyitó körben simán leikszelnek. Nem zárom ki a 0-0-t, de ha valamelyik talál gólt, bízom benne, hogy a másikban van annyi tartás, hogy egalizáljon. Tényleg jó szorzó, a sablon 3.20 helyett 3.70, sőt biztos van, ahol még jobb, szóval ja, ez biza játszható

Celta Vigo - Espanyol: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp