Meggyőztem magam erről a tippről, mivel a Bayer Leverkusen fociját a tavalyi szezonban kifejezetten szerettem.

A Leverkusennek néztem egy felkészülési mérkőzését az Udinese ellen, akkor semmiről nem győztek meg. Aztán néztem az Elversberg elleni kupameccs második félidejét, és megdöbbentett a védelmük ziláltsága. Én Jonathan Tah-t mindig is túlértékelt játékosnak tartottam, szerintem kicsit túlmisztifikálják a képességeit. A Dortmund gólja előtt is az ő töketlenkedéséből indult az akció. Ő egy nagydarab srác, akinek a forduló képességével vannak problémák. Ehhez a védelmi problémához társul Lucas Hradecky kapus hiánya. Komolyan mondom, a piros lapja egy vicc volt. Ilyen rutinos kapus nem követhet el olyan hibát, hogy 10 centivel a vonalon kívül megfogja a labdát. Hatalmas hiány azonban Hradecky, mivel csapatkapitány is egyben. Valószínűleg az orosz Andrej Lunev fogja helyettesíteni, aki a tavalyi szezon utolsó meccsén már védett egyszer a Freiburg elleni győztes meccsen, és a felkészülés során is kapott egy-egy félidőt. Sőt emlékezhetünk rá, ő volt a kapus a Ferencváros elleni Európa Liga meccsen is, ahol a Fradi 1-0-ra nyert. Szerintem ő egy hatalmas átlag, és mint ilyen, nagyobb teher hárulna a védelemre. De ugye ahol Tah áll középen, ott biztosan összeroppannak egy nyomás esetén.

Persze az Augsburg nyomása erősen kérdéses, mert a Freiburg az első fordulóban feltörölte velük a padlót. Nyáron nagy változások történtek a csapatnál, hiszen Weinzierl edző helyett Enrico Maassen érkezett, aki pimaszul fiatal (38 éves), és nagy reményeket fűznek hozzá. Abszolút tapasztalatlan, korábban egyedül a Dortmund második csapatát edzette, akivel sikerült elérnie a Bundesliga 3-at. Ekkora pedigrével kapta meg az Augsburg kispadját. A nyári felkészülés nem is jött össze nagyon, a Rennes és a Ceske Budéjovice megverte őket, a Schalkeval és a Sandhausennel döntetlent játszottak, egyedül a nagyon amatőr Schwaben Augsburgot sikerült megverni a felvezetőn. A Lohne elleni kupameccsen sem ment minden gördülékenyen, mert csak a második félidőben tudták feltörni a regionalligás ellenfelet.

Épp ezért nem volt túlzottan meglepetés a Freiburg győzelme az első fordulóban. Nagyon a csapatépítés elején járnak, totálisan rutintalan és tapasztalatlan edzővel (még korábbi futballkarrierje sincs Maassen-nek). A Leverkusen védelme nem áll stabil lábakon, mert még oda lehet venni, hogy a középpálya ütközője Robert Andrich is izomsérüléssel bajlódik. Látható volt a Dortmund elleni meccsen, hogy könnyedén áthatolható ez a védelem. Viszont annyira fel vannak tüzelve a kupakiesés és a Dortmund elleni fiaskó miatt, hogy simán benne van a meccsben az első félidő gólja. Egyrészt a hazai játékosok motivációja, másrészt a hazai védelem hiányosságai miatt.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp