A Bundesliga második fordulójának szombati játéknapján az egyik legsimább meccs lehet a Leverkusen- Augsburg összecsapás.

Kezdjük a vendég csapattal akik tavaly éppen hogy megúszták a kiesést a Bundesliga 1ből. Az előjelek szerint ez idén sem lesz másképp, komoly gondjaik lehetnek a tagság megőrzését illetően. Július elején Enrico Maaassen érkezett a csapat élére akinek viszont még komoly csapatnál nem is volt ténykedése így számára újként hat a feladat. Az első fordulóban ez valahol látszott is, egy nem topcsapat és mégis sokkal erősebb gárda a Freiburg mért rájuk kíméletlen csapást saját közönségük előtt (0-4). Sallaiék a második játékrészben azt csináltak amit akartak, a hazai védelem képtelen volt védekezni az oldalról érkező labdák ellen, rendre lefejelték őket és ebből több gól is született. Hiába érkeztek tehát jól csengő nevek viszonylag olcsón (Demirovic, Maier, Rexhbecaj), bár egy meccsből kár kiindulni de nehéz szezonnak néznek elébe. Rögtön a második fordulóban pedig minimum egy hasonló szintű ellenfél vár rájuk ráadásul idegenben ahol már az előző idényben sem ment túlságosan és csupán 13 pontot kuporgattak össze a 17 találkozón, így kijelenthetjük rendesen belenyúltak a késbe.

A Leverkusen bár egy Dortmund elleni rangadón elszenvedett sovány vereséggel kezdett túlságosan nem kell szomorkodniuk. Már ami a játékot illeti, ugyanis a pontszerzés benne volt de elmaradt végül. A mindent elsöprő támadósoruk csődöt mondott, nem ment be semmi, de akadhatnak ilyen meccsek. Ma vélhetően Schickék előkaparják a tavalyi a szokásos formulát, és ennek a szedett vetett vendég védelemnek akár egy hármast lazán guríthatnak. A Bajnokok Ligája végett a bajnokságban jól kéne rajtolniuk hiszen az effajta terheléshez nem lehetnek hozzászokva. Nem sok jóra számíthat a tavalyi bronzérmes ellen a FCA, egyedül a Leverkusen védelmében bízhatnak akik azért tudnak érdekes dolgokat művelni és most Hradecky is eltiltását tölti az első körben begyűjtött piros lapja után. Ellenben a hazai rohamokat kizárt hogy megtudják állítani, sima Leverkusen győzelmet várok egy gólokban gazdag meccsen.

Az előző szezonban mindkét meccsüket a Bayer nyerte és ezeken 11 gól született összesen (5-1, 4-1).

Tipp: 4-1

Bayer Leverkusen - FC Augsburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp