Ezt a tippem én magam 10/10-es tippnek tekintem. A Ferencváros a párharcban egyértelmű esélyes, és nem csak a keret értékének nagysága miatt.

A Ferencváros edzője, az orosz Stanislav Cherchesov nem egy kimagasló taktikus, nem is igazán jó a támadójáték megszervezésében. Ő egy elég középszerű, ámde nagyon szigorú edző. A BL-ből való kiesés után megindult az a pletyka, hogy távozni fog a klubtól, ha nem jön valami nagyobb eredmény. Nem mondom, hogy hiba volt a kinevezése, mert Peter Strögernél keményebb kezű edzőre volt szükség, de Cherchesovnak nincs meg az a képessége, hogy felépítsen egy modern játékot játszó csapatot. Ez egyértelműen megmutatkozott a Qarabagh elleni hazai mérkőzésen, ahol az azeriek átgyalogoltak a Ferencváros védelmén.

Viszont egyéni képességeket tekintve kiváló játékosok alkotják a csapatot. Még egy viszonylag lapos és szürke edző mellett is képesek olyan játékot játszani, ami elegendő egy gyengébbnek minősíthető csapat ellen a 3-4 gólos sikerre. Nem szeretem a transfermarktos adatokat mint valamiféle tényt idézni, de a Ferencváros keretének értéke bődületesen magas.

A csapat játéka tehát akadozik ugyan, de mégis egyben van. Ez szerintem még a Szerhij Rebrov által fémjelzett korszak érdeme, nem pedig az orosz edzőé. Ez a csapat a top együtteseket leszámítva bárki ellen győzelmi eséllyel léphet pályára.

A Shamrock Rovers abszolút középszerű csapat, akik épp csak elvergődtek az Európa Liga play-off köréig. Szerintem elégedettek lesznek azzal is, hogyha a Konferencia Liga csoportkörébe bejutnak, mivel ott még sikerélmény is érheti őket. Nekik ez a meccs abszolút tét nélküli, mivel az esélyük a nullával egyenlő.

Épp ezért szerintem a Fradi győzelmét megjátszani ekkora szorzón kötelező, én még megspékelem egy ázsiai opcióval is, mert a két gólos győzelem is simán összejöhet.

Ferencváros - Shamrock Rovers: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp