Döntő szakaszához érkezett az Európa Konferencia Liga selejtezősorozata, mert innentől már csak egy lépésre vannak a csapatok a csoportkörtől. Én egy olyan párosítást választottam a harmadik számú kupasorozatból a Molde FK - Wolfsberger AC párosítás kapcsán, melynek egyik résztvevőjét volt szerencsénk testközelből is megismerni. Ez pedig ugye nem más, mint a pályaválasztó norvég alakulat, akik többek között a Kisvárda kiejtésével jutottak idáig. Ennek a párharcnak a tapasztalatait hasznosítva választottam a mostani tippem, mely szerint a Molde nyerni fog az odavágón.

Azt, hogy mennyire komolyan veszi ezt a kupasorozatot az Eirling Moe edzette hazai csapat mi sem bizonyítja jobban számomra, mint az a tény, ahogyan örültek a vereséggel kivívott továbbjutásuknak a norvég játékosok. Azt a sikert az Aker Stadionban alapozták meg és most is hasonló céllal vágnak neki a párharcnak mint akkor. A helyi körülményeket és a várható viszonyokat nem fogom még egyszer leírni, mert azt a Kisvárda vendégszereplése előtt készült podcastban már megtettük és az ott elhangzottakban jelentős változás nincs. Ugyanakkor nálam tovább növeli a Molde esélyeit az a tény, hogy hétvégén nem játszottak bajnokit, mert azt a szintén kuparésztvevő Vikinggel karöltve már megtették májusban. Tehát pont egy teljes hetük volt Fofanaéknak kielemezni a vendégvédelem gyenge pontjait. Hazai pályán egyébként is brutálisan eredményes támadófocira képesek a kék-fehérek és ehhez nem győzöm elégszer hangsúlyozni a gavrilo14 által elmondottakat. E szerint a norvég csapatok azzal a céllal mennek fel a pályára, hogy olyan eredményt érjenek el, mely alapján a visszavágó már csak formalitás legyen.

Nem kivétel ez alól a Molde sem és most ráadásul egy kellően gyenge formának örvendő ellenfelet kaptak a Wolfsberger személyében. Robin Dutt csapata riválisai legnagyobb örömére "kellemesen" beragadt a bajnoki rajtnál és a nemzetközi porondon is szerencsétlenkedett egy sort a máltai Gzira ellenében. Mi ez ha nem "álomsorsolás" a Molde szempontjából, bár pont mi magyarok tettük helyre a norvégokat a sok "oj, oj, oj!!!" után.

A két csapat pillanatnyi formáját kihasználva én a Molde több gólos győzelme mellett teszem le a voksom.

Molde - Wolfsberger AC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp