A darts világában az augusztus egyfajta holtszezonnak számít, akárcsak a Forma-1-ben. Azonban nem mindenki mentesül ez alól a szabadság alól, hiszen a PDC mezőnyének nyolc kiválasztott tagja, a World Series of Darts keretében lehetőséget kap, hogy Ausztráliában, illetve Új-Zélandon népszerűsítse szeretett sportágunkat. A kiválasztásban egyértelműen a PR érvényesül, ám azért nagytöbbségében a profi darts-szervezet mindenható urai igyekeznek Óceániában tudni a legnagyobb klasszisaikat.

Jelenleg a második népszerűsítő torna zajlik, melynek a neve New South Wales Darts Masters. A péntek délelőtt rajtolt kiíráson 16 versenyző vett részt. Nyolc nyíldobáló érkezett a PDC égisze alatt, akiknek az ellenfelei a helyi dartsosok adott évi legjobbjai. A szombati napra nyolc player maradt talpon, akik 6 nyert legig tartó mérkőzéseken versengenek egymással az elődöntőbe jutásért. A fogadási kínálatban szereplő négy negyeddöntős párharcból számomra egyetlen csörte rejt némi fogadási értéket, mégpedig Dimitri van den Bergh aktuális meccse James Wade ellen!

A fiatal belga szokásához híven jó formában van. A júliusi World Matchplayen elődöntőzött, illetve a múlt heti első ausztrál állomáson, a Queensland Darts Mastersen a negyeddöntőbe jutott, ahol aztán egy irdatlan színvonalas meccsen Joe Cullen legyűrte őt. Az itteni tornán egy bizonyos Ray O'Donnell ellen indított, s félgőzzel is simán 6-3-as arányban lelépte a helyi nyíldobálót.

James Wade májusi kórházba kerülése óta nem találja tavaszi játékát. A Machine névre hallgató angol azóta meglehetősen gyatrán dobál. A World Matchplayen nem alkotott marandót, a múlt heti Queensland Mastersen pedig pechére a saját közönség előtt játszó Whitlock hagyta helyben simán (6:2). Az aktuális versenyen most jól kezdett, legyőzte Gordon Matherst, ám sokat elmond 6-3-as győzelméről, hogy 3-3-ig fej fej mellett haladt a két player, s nem azért mert a végén 79-es átlagot dobó Mathers játszott volna olyan jól. Wadenek sikerült a meccs végére némileg felpörögnie, ám ez messze nem az a színvonal, ami van den Bergh ellen elég lenne.

Nincs kérdés tehát, hogy az utóbbi időszak a két játékos közül inkább a fiatal belga mellett szól. Természetesen muszáj hozzátenni a tipphez azt is, hogy mérsékelten pakoljuk a téteket, hiszen mint írtam, ez egy népszerűsítő nyári torna, ahol messze nem veszik olyan véresen komolyan a meccseket a srácok. Persze mindenkiben benne van a győzelmi vágy, ám akkor sincs semmi, ha éppen valaki idő előtt kiesik. Viszont én mégis favorizálom most van den Berghet. Múlt héten is kiesett a legjobb 8 között, most adott, hogy a kevésbé harapós Wade ellen odaérjen az elődöntőbe. Remélem ő is hasonlóan gondolkodik erről.

van den Bergh, Dimitri - Wade, James: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp