Néztem a mai kínálatot, és nagyon megtetszett ez a mérkőzés. A svéd bajnokság eléggé periférián van sportfogadói szempontból, de érdemes rájuk figyelni, mert ma már van néhány olyan csapat, amelyik tényleg focit akar játszani.

Ilyen csapat például a Djurgarden. A korábbi években én eléggé szürke együttesnek tartottam őket, de idén valami változott (ami már tavaly is mozgolódni kezdett). A tavalyi szezont némi meglepetésre 3. helyen zárták, a Varberg elleni hazai vereség miatt nem sikerült a második helyezés. Nagy erősítések nem történtek azóta, a keret egyben tartása valósult meg. Jött ugyan a 33 éves Marcus Danielson a védelembe, a Khimkitől pedig a középpályás Besard Sabovic, aztán nagyjából ennyi, mivel inkább a kölcsönjátékosaikat hosszabbították meg.

A mostani bajnokságban pedig tovább fejlődött a csapat. Simán hozzák a második helyezést 18 forduló után, köszönhetően a Malmö és az AIK betlizésének. Egyedüli vetélytársuk a Hacken, akit viszont három fordulóval ezelőtt idegenben vertek meg hátrányból fordítva. A nemzetközi kupában is szárnyalnak, oda-vissza verték a Sepsit, és a Konferencia Liga play-off körében 3-0-s előnyre tettek szert hazai pályán a ciprusi APOEL ellen. Ezzel pedig szinte bizonyosan ott lesznek a csoportkörben is.

Fontossá vált tehát a bajnoki szereplés, hiszen 12 forduló van hátra a bajnokságból. Kettős megterhelés elé fognak nézni az utolsó szakaszban, ami azt jelenti, hogy ki kell használniuk az addig lévő időszakot, nem hibázhatnak, a bajnoki meccseket be kell húzniuk, ha nem akarnak lecsúszni a dobogóról. A Hacken és a Hammarby nem érdekeltek a nemzetközi porondon, a Malmö vélhetően bejut az Európa Liga csoportkörébe, mert a Sivasspor ellen 3-1-re nyertek az első meccsen, ellenben az AIK vélhetően búcsúzik a Konferencia Ligától, mivel a Slovacko 3-0-ra ütötte ki őket. Szóval a legnagyobb vetélytársai közül hárman csak a bajnokságra fognak koncentrálni, a tavalyi bajnok lesz egyedül kettős megterhelésben velük együtt. Érdekes véghajrá ígérkezik így.

A Varberg tavaly megfricskázta őket, amikor az otthonukban nyert 3-2-re, ezzel bukta el a Djurgarden a második helyet. Annyi düh munkált ezáltal bennük irányukba, hogy az idei első meccsükön 4-0-ra püfölték el a varbergi csapatot. Akkor már az első félidőben megvolt a két gólos vezetésük úgy, hogy ebben a játékrészben a legjobb csatáruk, Edvardsen egy büntetőt is hibázott (megjegyzés: a 2-3-as tavalyi mérkőzésen is hibázott a Djurgarden egy büntit).

A Varberg jelenleg a bennmaradásért küzd, amire jó esélyük is van. A két csapat közelmúltját elnézve lesz motiváció mindkét oldalon. Ráadásul a Djurgarden kicsit fáradtabb lehet a kettős megterhelés miatt, és a csapat kerete nem olyan bő, hogy ezt tudják kompenzálni. A hazai csapat is képes lehet tehát a mérkőzés elején, a kissé „másnapos” lábak mellett gólt szerezni, de aztán a Djurgarden felpörög és meglőheti a maga góljait, mint ahogy tette azt a Hacken ellen. Az első félidő két gólja nekem tetszik.

Varbergs BoIS - Djurgårdens IF: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp