Nem tudom otthagyni a Bayern München mai meccsét. Annyira tetszik nekem az idei játékuk, hogy minden meccsükön tolni fogom az overeket.

Leginkább az első félidő overe tetszik ismét. A Bayern ugyanis hajlamos arra, hogy megnyomja az első félidőt, berúgja a maga 3-4 gólját, aztán a második játékrészre kicsit bealszik, ráül az eredményre, nem pörgeti túl a játékát. Nem tudom, hogy Nagelsmann ezt tudatosan csinálja-e, tehát valami taktikai elemet gyakorolnak ilyenkor, vagy pedig szimpla pihenés a nagy őszi menetelésre, amikor megindul a BL-szezon. Mindenesetre az eddigi három tétmeccsükön a Leipzig ellen 3, a Frankfurt ellen 5, a Wolfsburg ellen 2 gólt lőttek az első félidőben. Az tetszik nagyon, hogy különböző játékosok szerzik ezeket a találatokat, ami nálam azt jelenti, hogy mindenki csúcsformában van.

Talán egyedül a védelem az, ami nem tetszik. A Wolfsburg ellen lehozták kapott gól nélkül a meccset, de az első 15-20 percben nagyon rezgett az a léc. A Farkasok nagyon elkapták a ritmust, nagyon megérezték a Bayern gyenge pontjait, és lecsaptak. Ha azt a részt kielemzi a Bochum edzője, akkor szerezhet belőle muníciót.

Mert itt jön a lényeg: tavaly a Bochum a földbe döngölte a Bayernt az első félidőben, 4 gólt lőttek nekik. Felvázolom, hogyan látom én a Bochum játékát. Van egy überkirály elemző-edzője Thomas Reis személyében. Ez a fickó iszonyú jól fel tudja térképezni az ellenfelet, látja a gyenge pontokat, a csapatát mindig úgy küldi pályára, hogy ezt kihasználják. Ezt láttuk idén a Hoffenheim ellen is, amikor 15 perc alatt kettővel mentek. Aztán viszont visszaüt a gyenge játékosállomány, illetve a meccs közbeni taktika-váltás az ellenfélnél. Erre már nem tudnak felkészülni. Ha az elején kellően sokkolóan tudnak fellépni, akkor meglehet egy-egy meccs számukra, de emellett a játékoskerete baromi gyenge a csapatnak.

A Bayernt ismét meglephetik ezért az első félidőben néhány góllal. De a mostani Bayern játszik annyira topon, hogy ezen gyorsan túllépjen, és vannak annyira bosszúszomjasak a tavalyi szezonibéli 4-2 miatt, hogy kivégezzék az ellenfelüket az első félidőben.

VfL Bochum - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp