Járt utat a járatlanért fel nem adunk, ezért maradok az MTK triplázása mellet az NB II. 5. fordulójában rendezendő Budafoki MTE-Újbuda elleni mérkőzésükön is. Kicsit meg is lepett, hogy minden előzmény ellenére még ilyen magas ennek az opciónak a szorzója, de sokat nem gondolkodtam a lehetőségen, lecsaptam rá.

Amit a Dorog ellen vártam, vártunk azt simán hozta Bognár György együttese (5:2) és erre még ráfejeltek egy hétközi békéscsabai mészárlással (1:4). A bőven első osztályú szintet képviselő Futács Márkó és Németh Krisztián szinte lubickol a Bognár által megálmodott játékrendszerben és maga a játékrendszer is egyre inkább kezelhetetlen másodosztályú ellenfeleik számára. Még csak 4 forduló telt el a bajnokságból, de nem elhamarkodott kijelenteni, hogy egycsapatossá vált a feljutás kérdése, mert az MTK már adott. Ezt a totális támadófocira alapuló játékot a nem is olyan régi osztálytárs Budafok sem fogja tudni majd lereagálni, mert a mostani játékuk, formájuk alapján komoly szakadék van a két csapat között.

Finoman fogalmazva sem találta meg az idei csapatát Csizmadia Csaba, a vendég Budafok edzője. Azért ez alatt a 4 forduló alatt is sodort már olyan ellenfelet a sorsolás eléjük, aki ellen azért illett volna győzniük. A támadójátékuk nagyon sivár, de a védekezésükbe is rendre belehibáznak. Az Ajka háromszor, az újonc Kazincbarcika kétszer talált fogást rajtuk vendégfellépéseik során. Ezért is gondolom úgy, hogy az MTK-nak ez akár többször is sikerülhet.

Az MTK-ban még komoly tartalékok rejlenek, hisz nem túl régen kezdték el a közös munkát Bognár Györggyel. Az viszont már most érzékelhető, hogy a játékosok kezdik megérteni edzőjük egyik minimum elvárását, az az minél több gólt lőni az ellenfélnek. Ezzel lehetőleg nyerni és a közönséget maradéktalanul kiszolgálni. Ennek lesz ma szenvedő alanya a Budafok.

MTK Budapest - Budafoki MTE-Újbuda: MTK Budapest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp