Őszintén szólva egy szimpla remit akartam tippelni, és akarok még mindig. Én úgy vélem, simán lehet döntetlen a visszavágón, igazából mindhárom kimenetel hasonló arányban jöhet le, így az érték -ha nem is sok-, még mindig a remiben van.

Az odavágón 0-0-át játszottak, próbálkozások, helyzetek akadtak, de maradt a gól nélküli remi. A Qarabag jó csapat, láthattuk, hogy a legjobbjaival felálló azeri csapat tükröt mutatott a Fradinak, sokkal acélosabb volt, játékban, gondolkodásban, sebességben és fizikalistásban is fölülmúlták az FTC-t. Ezt nyílván a plzeni srácok is látták, épp ezért óvatosak lesznek, és nem kellene, hogy területet maradjon a védelem mögött. Kinyílni itt nem szabad, inkább egy újabb 0-0, mintsem kockázatvállalás, aztán kiesés. Akkor már inkább jöjjön a hosszabbítás, ez is tipikusan olyan meccs, mint egy általános döntő, senki sem megnyerni akarja, sokkal inkább senki sem akarja elveszíteni, így a finálék sokszor rossz meccseket hoznak.

Ha már események, inkább a lapok felé tendálnék, de a végeredményt illetően én a reminél maradok. A hétvégi bajnoki meccsét mindkét csapat halasztotta, feltérképezték a másikat még jobban, és túl sokat már az első meccsen sem tudtak kezdeni egymással.

Ami pedig meglepett, hogy a két csapatnak elég szép közös múltja van, 2016-ban BL-selejtezőeben oda-vissza döntetlent játszottak. Aztán 2019-ben felkészülési meccsen sem bírtak egymással, a Plzen a hajrában egalizált két gólos hátrányból. De leginkább az előző meccsük miatt mondom a remit, ha egy hete 0-0-t játszottak, simán megismételhetik most is. Nyílván a stabilitás lesz a fő cél, ezért én a remi mellett teszem le a voksom.

Viktoria Plzeň - Qarabağ: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp