A háromnapos 3. forduló mindegyik napja tartogat számunkra egy-egy izgalmasnak ígérkező összecsapást az olasz első osztályban, a Serie A-ban. Ennek első felvonását rendezik péntek este a római Stadio Olimpico-ban, ahol a tavalyi 5. helyezett Lazio fogadja a tavalyi ezüstérmes Inter csapatát. Ahhoz képest, hogy a múltban ez a két csapat pályaválasztástól függetlenül, jó és gólokban gazdag csörtéket vívott, kifejezetten barátinak tűnik számomra az over 2,5 gólra adott szorzó.

Veretlenül, de nem hibátlanul kezdte a bajnokságot Maurizio Sarri csapata, a Lazio. A Bologna hazai legyőzése kötelező házi feladat volt a Sasok számára, viszont a torinói 0:0-nak a Torino ellenében nem feltétlenül örülhettek a római szurkolók. Két forduló elteltével még nem lehet kategorikusan kijelenteni, de nagyon úgy tűnik egy emberes lett a hazaiak támadójátéka. Egyenlőre úgy néz ki, hogy támadójátékuk hatékonyságát döntően befolyásolja Ciro Immobile formája. Mivel Ciro barátunk az Inter ellen általában ihletett formában és nagy motivációval játszik, ezért bízhatunk a hazai gólban, gólokban.

Pontveszteség nélkül, bajnokesélyeshez méltóan kezdte a szezont Simone Inzaghi Intere, igaz sem a Leccéről sem a Speziáról nem mondhatjuk el, hogy a legélesebb kés lenne a fiókban. Az első igazi erőpróba most vár a kék-feketékre, de ahol egy Lautaro Martinez, Romelo Lukaku ékpár rohamozza az ellenfél kapuját, ott joggal várhatóak el a gólok a csapattól. Henrikh Mkhitaryan még biztosan hiányozni fog a középpályáról, de helyettesítése nem jelenthet gondot Inzaghi számára, mert az Inter középpályás sora az egyik legerősebb a ligában.

Kemény, néhol durva mérkőzésre van kilátás, ahol várakozásom szerint lesz a mérkőzésnek több olyan periódusa is, ahol a játék fog dominálni. Akkor pedig számíthatunk a gólokra.

Lazio - Inter: Gólok száma - Felett/alatt tipp