Kezdődik az év utolsó Grand Slam tornája. A mai napon, magyar idő szerint éjszaka zárultak le a selejtezős küzdelmek, hétfőn pedig a főtáblán kezdődnek a nagy meccsek!

Magyar szempontból nézve, két lánynak és egy fiúnak szurkolhatunk. A lányoknál Gálfi Dalma Parrizas Diazzal, Bondár Anna Giorgival mérkőzik, nem ők az esélyesek, de mit mondjunk akkor a jelenlegi Fucsovics Mártonról ...

Az év elején még szépen tartotta magát, igaz, hogy az Ausztralian Openen Lajovic ellen egyből kikapott egy öt szettesben, de utána a kisebb ATP viadalokon és a tavaszi salakos tornákon is tűrhetően teljesített, tartva az 50-60 közötti helyét a világranglistán.

Igen, nem jött jól neki az, hogy úgy döntöttek a wimbledoni szervezők az orosz és a fehérorosz játékosok kizárása miatt, a többi játékosnak sem osztanak pontot, tartva az egyenlőség elvét. Ezzel Marci elvesztette annak a lehetőségét, hogy élete legjobb, negyeddöntős teljesítményéért járó ATP pontokat megvédje, hipp-hopp kihullottak az öléből, ezzel a 90. helyen kívülre kerülve a ranglistán.

Igen nagyon nehéz szituáció, de épp ezért meg kellett volna makacsolnia magát és harcolni a nyár folyamán.

Ám ő úgy döntött, hogy szeretne pihenni, feldolgozni ezt a lelki traumát, így tornák nélkül élvezte az életet.

Előtte voltak hát problémái is, ami miatt meccseket kellett feladnia, újból szakított a menyasszonyával, de ez csak hab a tortán.

A winston-salemi visszatérése is gyengére si8került. Az első körös TOP500 -on kívüli riválisát még megoldotta, de Kubler ellen megalázó vereséget szenvedett, míg megkapva a sorstól az újabb esélyt, lucky loserként a tajvani Tseng ellen is kikapott, igaz ekkor már döntő szettben, de benyelve egy 1:6 és 3:6 -os szettet is.

Nem jó előjel, így neki ugrani a US Opennek, ráadásul egy igen jó szezont futó és a hazai közönség által támogatott Cressy lesz az ellenfél, aki kimondottan remek formában van és a játékstílusa is eléggé kellemetlen, a szerva röptéjével tarkítva.

Egyszer már találkoztak idén, akkor salakon a madridi mastersen is nyert az amerikai.

Féltem Marcit egy nagyobb bucira veréstől is, de szerintem Cressy most nem fog esélyt hagyni Fucsónak. Bízzunk benne, hogy összekapja magát a jövő évre Marci, mert, ha nem akkor könnyen Babos Timi sorsára is juthat ... ne így legyen!

Fucsovics, Marton - Cressy, Maxime: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp