A Serie A az a bajnokság, ahol a jók jók, a rosszak meg rosszak. Itt 2-3 forduló alatt helyére kerül mindenki. Vagy legalábbis nagyjából, mert a top10-ben nincs meglepetés csapat, és az 11-20 hely között sincs top csapat, amely beragadt volna.

A Fiorentina és a Napoli mindenképp olyan együttesek, amelyek nemes célokért küzdenek, és nem a bennmaradásért. A firenzei együttes a Cremonensét gólgazdag mérkőzésen verte (3-2 arányban), majd jött egy 0-0 az Empoli ellen. Nem épp top együttesek, kellett volna a 2-ből 2, de csak 4 pont jött a hat helyett. A Nápoly ellen helyre lehet hozni mindent, ez eleve 'hat-pontos' meccs, igazából egymás riválisai, ha mondjuk az 4-6. helyeket nézzük, mert feljebb szerintem nincs hely.

Ami a Napolit illeti, nem szórakozik sokat. Két meccsen lőtt 9 gólt, az elég impozáns kezdés, két meccsből kettőt nyert, 9 lőtt góllal nem volt nehéz. A grúz Kvaratskhelia és Osimhen is betalált mindkét meccsen, működik a 4-3-3 L. Spallettinél. Igen ám, de két olyan együttest sikerült megtömni,melyeket meg is lehetett. A Fiorentina azért valószínűleg komolyabb ellenállást tanúsít, a 4-3-3-nál meg a szélek sebezhetőek, bárki-bármit mond. A Fiorentina és a Nápoly a 2022-es naptári évben kétszer találkozott, egyszer kupameccsen, egyszer a bajnokságban. Mindkét meccsen mindkét csapat minimum két gólt lőtt, szóval nagyon bízom benne, hogy három az olasz igazság is, és megint minimum 2-2 dugóval szórakoztatnak minket, és egymást. A keretek picit átalakultak, de az edzők,a felfogás maradt, ezért bízom én abban, hogy ismét gólgazdag meccset láthatunk. Meg ez ráadásul esti, villanyfényes meccs, ezeken én jobb szívvel húzom az overt, mintha mondjuk 15:00-kor játszanák.

Fiorentina - Napoli: Gólok száma - Felett/alatt tipp