A US Open második napjáról, próbáltam egy olyan párosítást választani, ahol eléggé hektikusan teljesítő játékosok csapnak össze és az utóbbi időben is tartják ezt a pályán mutatott "magatartásukat".

Az olasz Fabio Fognini és az orosz Aslan Karatsev meccsén a nézők készülhetnek egy akár a végsőkig elhúzódó csörtére is, ahol a temperamentumos olasz és a magában őrlődő orosztól azt várom, hogy hullámozni fog és nem fogja tudni tartani magát egy mérkőzésen keresztül.

A 2021 -es nagy berobbanása, Australian Openes döntője után idénre jelentősen visszaesett Karatsev teljesítménye, de azért csak ott van a TOP40 -ben, igaz ez már nem a TOP10 ajtaján dörömbölő tenisz amivel most mutatkozik Karatsev.

Fabio Fognini hozza azt amit eddig megszoktunk tőle, a legjobbakkal szemben is képes felhúzni a kesztyűt, ám képes egészen lagymatag játékkal is előrukkolni.

Nálam így is Fognini van jobb passzban, hiszen Cincinnatiban elkapta Ramos-Vinolast és Kwont is, Rublevtől szettet lopott, míg Winston Salemben lajovicot verte és Draper ellen egy döntő szettes ütközetben búcsúzott. Karatsev Cincinnatiban Nakashimát elkapta két szettben de ezn kívül a kemény pályás szezonból nem tud sok mindent felmutatni, igaz a vereségei alkalmával, Mikael Ymer és Schwartzman ellen is tudott szettet összekaparni.

Minden jel arra mutat, hogy itt túlórás meccsre készülhetünk amihez csak adalék, ha leírom a korábbi US Open szerepléseiket is.

Fognini 2016 -ig visszamenőleg hét főtáblás meccséből mindegyiken négy vagy öt szettbe kényszerítette magát, míg Karatsev tavalyi első főtáblás fellépésén megejtett három találkozóján egy db négy és 2 db 5 szettes "horrort" produkált! Mi ez, ha nem overes meccs!?

Fognini, Fabio - Karatsev, Aslan: Játékok száma - Felett/alatt tipp