Máris túl vagyunk a US Open első játéknapján, vaskosabbnál vaskosabb meglepetésekkel, de ezt már megszokhattuk a US Openen. A nőknél Halep és Trevisan (a bő három éve pályára nem lépő Rodina kapta el), a férfiak küzdelmében Tsitsipas és Fritz zúgott ki már az első körben nagy meglepetésre.

Reálisan Fucsovics Marcinak sem "kellene" itt lennie a második körben.

Az amerikai Cressy azt hozta amire számíthattunk szép lassan felőrölte Marcit és egy szoros tie-breakben nyert szett után korán breakelte is a magyar fiút. ám jött a váratlan Cressy sérülése amivel adogatni sem tudott rendesen és a fogadásokra sem volt esélye odalépni, így a sors átrendezte Marci meccsét és továbbjutott Fucsó.

Félreértés ne essék, nagyon drukkolok Marcinak, de ahogyan kezelte a Wimbledonos szituációt, az hogy inkább a nyaralást, kikapcsolódást választotta, a további munka helyett, az nem volt túl szimpatikus, s mindezt a visszatérő Winston-Salem-i tornán is láthattuk, van mit bepótolnia ahhoz, hogy utolérje magát. Kubler és Tseng is játszogatott vele és sima szetteket osztott neki ki.

Cressy is simázta volna, ha nincs a sérülése.

Még idő kell Marcinak, hogy utolérje magát, ez a második körös meccs úgymond az ölébe hullott.

Davidovich Fokina végig versenyzett, s bár sok sikerélménye nem volt, játékban maradt és Montrealban valamint Cincinnatiban szoros meccseket játszott Schwartzman és Kyrgios ellenében is.

Az első körben három nullával küldte haza a nyárra ismét magára találó, Washingtonban torna döntőt játszó japán Nishiokát, ez a könnyed siker pedig számomra azt jelzi, hogy Davidovich jó úton jár.

Véleményem szerint a jelenlegi formákat és felépítettséget nézve ezt a mérkőzést most még a spanyolnak kell nyernie, remélem, ha jövőre összejönne megint ez a párosítást akkor majd mást írhatok le.

Davidovich Fokina, Alejandro - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp