Nem csak a magyar élvonalban rendeznek hétközi fordulót, hanem az angol Premier League-ben is, melynek apropóján én az Arsenal - Aston Villa összecsapást választottam írásom tárgyául. Nem lehet szó nélkül elmenni a londoni piros-fehérek bajnoki rajtja mellett, hisz négy forduló után egyedüli 100%-os csapatként vezetik a tabellát és reális esély mutatkozik arra, hogy mindez az 5. forduló után is így maradjon. Ettől függetlenül én mégsem a végső győztesben keresem a lehetőséget, hanem a hazai csapat góljaiban.

Az elmúlt évek visszafogottabb teljesítménye miatt sokan nem vették komolyan az Ágyúsokat az idei szezonra, pedig már az előző szezonban is harcban voltak a 4. helyért, ami BL-csoportkört ért volna számukra. Végül csak az 5. hely lett meg, ami így is EL-csoportot ért Mikel Arteta csapatának. Nyáron viszont jól igazoltak hisz Zincsenko, Gabriel Jesus, Marquinhos vagy Fabio Vieira neve azért igencsak jól cseng a nemzetközi játékosbörzén. Az már Mikel Arteta munkáját dicséri, hogy ezeket a nagy neveket szinte azonnal be tudta építeni az Ágyusok gépezetébe és az eredmények azt igazolják, hogy működik az Arteta által elképzelt játékrendszer. 11 lőtt gól 3 kapott ellenében, erre talán még a legvérmesebb Arsenal szurkolók sem számítottak, mint ahogyan arra sem, hogy ennek a sztárokkal teletűzdelt alakulatnak a mindössze 23 éves Martin Odegaard lesz a csapatkapitánya. Odegaard ezt a bizalmat eddig 3 góllal és rengeteg kulcspasszal honorálta meg, de Jesus-ról vagy honfitársáról Gabriel Martinelli-ről is csak az elismerés hangján lehet szólni. Ilyen miliőben nehezen tudom elképzelni a meglepetést a mai meccsen, az pedig gólokkal is nyomatékosítani fogják a londoniak.

Erős középcsapatnak várták a szakértők a szezon előtt Steven Gerrard Aston Villa-ját. Nos, ehhez képest nem áll túl jól a birminghami alakulat szénája, hisz 3 sitt mellé csak egy győzelmet tudnak felmutatni eddig a bajnokságban, azt is a harmatos Everton ellenében. Most is egy WHU elleni hazai pályán elszenvedett vereséggel a tarsolyban érkeznek az Emirates Stadionba, ahol az előző szezonban is belenéztek egy triplába. Nem akarom elszomorítani a Villa híveit, de ez a mostani Arsenal sokkal jobb csapat benyomását kelti, mint az akkori.

90. perc alatt sok minden megtörténhet, gondolok itt kiállításra, büntetőre, ami befolyásolhatja a végeredményt, de szerintem az Arsenal támadószekciója most sem fogja kímélni a vendégeket.

Arsenal - Aston Villa: Arsenal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp