A comói tó mellett is rendeznek a héten a Challenger Tour kötelékében tenisz tornát. Bár most a US Open árnyékában talán még kevesebb teret kapnak a Challengerek, én a kíváncsi tekintetemet mindig rajta tartom ezeken az ATP előszobájának is számító eseményeken.

Ahogyan lenni szokott számos olasz játékos, a megszokottnál is több indul a hazai rendezésű tornákon, de ez normális.

Most azonban szép számmal elhullottak a nagyobb nevek már az elején. Cecchinato már az első körben "eladta egy szett előny + a meccsért adogatva a comói fellépését, ma már Zeppieri is a pihenők táborát gyarapítja, Travagliáról és Giannesiről ne is beszéljünk.

Az olasz reményeket Passaro és Arnaldi esetleg Bonadio táplálhatja még.

Passaro meccsét néztem ki magamnak, hiszen fantasztikus tavaszi-nyári menetelésen van túl, rengeteg tornát nyerve és döntős szereplést maga mögött tudva. Mellette a mediterrán játékokat is bezsebelte. Most a US Open kvali sikertelenségéből érkezve, kedvenc salakos borításán újra alkothat.

A csütörtöki rivális az élete egyik legnehezebb időszakán túl lévő Dzumhur lesz, aki a legerősebb hasnyálmirigy gyulladásból gyógyult ki, és kihagyva két és fél hónapot, lassan visszanyeri erejét. Múlt héten odahaza, banja Lukában döntőzött, ahol Marozsán Fábián lemosta őt a pályáról 2:6,1:6 -ra.

Itt az első körben is nehéz meccsen van túl a szintén tornagyőzelemből érkező ukrán Krutykh ellen, de még nincs abban az erőben, hogy bírja az efféle terhelést.

Passaro jelenleg ereje teljében lévő teniszt produkál, szerintem Dzumhur féltankos állapota kevés lesz most, hogy felvegye a ritmust az olasszal.

Dzumhur, Damir - Passaro, Francesco: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp