Vannak csapatok , melyeket szeretek overeztetni, és köztük van a grúz. Aki nem követi a kosárlabdát (mondjuk az talán e sorokat sem olvassa), hiheti, hogy a grúz kosárlabda fizikális, erőkosár, védekezésre alapuló. Egyébként a kosárlabdának van egy keményebb, sokkal durvább vállfaja is, de térjünk vissza a belga-grúzra.

Szóval amit mindenképp tudni kell, hogy a grúz csapat a meccseit otthon játssza. A Tbiliszi Sportpalota ad otthon a meccsnek, és a grúzok egy olyan ellenfelet kaptak a nyitányon, melyet illik, sőt kötelező verni.

Shermadiniék formája amúgy kérdéses, tavaly ősszel sokkal jobbak voltak, most fűtől-fától kikaptak, ellenünk kétszer is. De az is igaz, hogy ha a formát jól időzítették, akkor nem is augusztusban kellett a csúcson lenniük, hisz szeptemberben van az Eb. Utolsó vb selejtezőjükön pár napja Olaszországtól kaptak ki a Hollandia elleni kötelező siker után, viszont ami jó dolog a tipp szempontjából, hogy mindössze 56 mezőnykísérlet mellett dobtak 84 pontot.

Shermadini, McFadden és az NBA-ben is megmártózó Bitadze vezérletével a grúzok játszhatnak egy jó meccset. Azért is, mert a belgák is képesek elkapni a fonalat. Sokszor viszi el őket a lendület, nincs van Rossom sem már, de az fix, hogy a hangulat elviszi majd őket, így mindenképp egy olyan meccsre számítok, ahol mindkét csapatban lesznek extra teljesítmények. A belgák hajlamosak arra, hogy uptempót játszanak, sokat támadják a gyűrűt, ami valami benelux sajátosság lehet, mert a hollandok is néha olyan konok módon mennek befelé, mintha csak ziccerből lehetne pontokat szerezni.

Jó kis pörgős meccsre számítok, kicsit hazai pályára is, ami lejt majd, így pedig a 80-at hozniuk kell a grúzoknak

Belgium - Grúzia: Összes pontszám, Grúzia - - hosszabbítással - Felett/alatt tipp