Az biztos, hogy 180 pont kegyetlenül sok, de az is biztos, hogy ha van csapat, mely képes összedobálni ennyit, ez a kettő ez. Szlovénia csapatát ezúttal Doncic vezeti, ami önmagában nem garancia semmire, főleg nem a sikerre, de Doncic egy szinttel minden fölött játszik. AZ NBA-ben is meghatározó játékos, igazi playmaker, ugyanakkor képes 30-40 pontokat összedobálni. Nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni, ha mégis, akkor úgy kell őt elképzelni, hogy mindent tud. Ésszel játssza a kosárlabdát, ő nem egy szálkés erőgép, de ahogy Pl Jokic, úgy Doncic is olyan könnyedén old meg olyan nehéz mozdulatsorokat, tényleg talán csak e két játékos képes erre.

Viszont ha azt hisszük, hogy a szlovén csapat Doncicból áll, akkor tévedünk. Ez a keret brutálisan erős, itt a 11. és 12. ember is bárhol máshol kezdő lenne. Kosármeccsen rengeteg alkalommal fordul elő, hogy mondjuk 5-6 percig záporoznak a pontok, aztán az ember azt mondja, hogy b.ssza meg, gyorsan húzzunk overt. Igen ám, csak a kezdők szépen sorban leülnek, jönnek a 'hideg' kevésbé jó játékosok a padról, és máris fucsovics az overnek...

Szlovénia viszont olyan mély kerettel bír, mint egyik csapat sem itt az Eb-n. Doncic mellett tényleg minden ki jó, és ezek a szlovének jobb napjaikon úgy dobják a triplát is, hogy azt ember nem hiszi el. Nem mellékes az is, hogy ha Doncic irányít, egyből triple option van, -minimum-, mert vagy befejez, vagy kioszt, vagy leoszt a palánk alatt egy centernek, négyesnek. Virtuóz csapat, aki jó meccseket akar nézni, Szlovénia meccseit nézze.

Az ellenfél szintén jó, bár ellenünk izzadtak a litvánok, itt most valószínűleg más lesz a hozzáállás. Jellemző a litván kosárlabdára, hogy mindenki jól triplázik, Sabonis is, Valanciunas szintén egész jól dob kintről, szóval bár FIBA szabályok mellett a 180 pont extra, ezek a játékosok extrák. Néha a 4*10 perces rendszerben is olyan könnyedén dobnak össze 180-200 között, hogy csak pislogunk.

Első meccs, energiának, lendületnek lenni kell, a vb-selejtezők alatt összeérett a játék, szóval én azt mondom, itt lesz pont bőven!

Szlovénia - Litvánia: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp