A harmadik forduló legpikánsabb párosítása lesz a Murray-Berrettini mérkőzés, még emberi időben nézhetjük a meccset, ugyanis az Arthur Ashe centerpálya első meccse lesz.

Andy Murray minden sportoló példaképe lehetne, ahogy a csípőműtétje után nem adta fel, és visszatért a tenisz pályára, az egykori világelső visszaverekedte magát a top 50-be, egyre jobb teniszt játszik, viszont azért 35 évesen és egy ilyen műtét után meg vannak szabva a határai. Idén kétszer döntőzött, legutóbb pont Berrettini ellen maradt alul, kemény borítású tornákon ritkán jut 2-3 körön túl. A komolyabb játékosok azért viszonylag simán verik, a felvezető tornákon Ymer, Fritz és Norrie is simán verte, csak a másik nagy öreg Wawrinkát verte egy brutális döntőszettes meccsen. A két meccse a Grand Slamen elég szerencsés volt, Cerundolo egy klasszik salakos játékos, míg Nava egy 200-on kívüli amerikai, ezek várhatóak voltak, bár Nava ellen is bukott egy szettet, az igazi erőpróba Berrettini lesz.

Berrettini nagy formában volt a nyáron, két füves tornát is megnyert, aztán Wimbledonra covidos lett, pedig egész jó esélyekkel indult volna megint. Az olaszról el lehet mondani, hogy a Grand Slam tornákon eléggé odateszi magát, tavalyról az US Openen negyeddöntőt kellene védenie, az év elején elődöntőzött Ausztráliában, jól bírja ezeket a hosszabb meccseket. Az adogatása ezen a gyors pályán nagyon ül, emellett a zárt tenyerese az egyik legjobb a mezőnyben, fonák az ami egy cseppet le van maradva az olasznak.

Berrettini nagy fizikai fölényben van Murrayhez képest, ezen a borításon a játéka sokkal kifizetődőbb, nálam Berrettini megy tovább.

Murray, Andy - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp