Itt a harmadik körben vannak óriás jó meccsek, de a kertek alatt eljutottak olyanok is az első hét végére, akikről alapesetben egy főtáblát is nehezen lehetett elképzelni, ez jelen esetben Pedro Cachin lenne.

Cachin az az argentin teniszező, aki szédül a kemény pályán, 11 éves pályafutása során össze-vissza 25 kemény pályás mérkőzése van, és nem meglepő módon negatív mérleggel bír ezen a borításon. Jelenleg 66. a világranglistán, emiatt lehet életében először főtáblás egy kemény borítású versenyen (challangereket leszámítva). Egyébként ez a helyezés a rengeteg challanger salakos torna megnyeréséből, vagy jó szerepléséből tevődött össze. Viszont ha már megkapta a lehetőséget, akkor öt szettben verte Bedenet, és öt szettben verte a Fritzet kiejtő amerikai Holtot is, utóbbi ellen gyakorlatilag a sírból jött vissza, de kikaparta magának a győzelmet. Ilyen terhelése még nem nagyon lehetett, ez majd kétszer négy óra játékidő volt.

Ezzel szemben Moutetnek selejtezni kellett a főtábláért is, amit sikeresen elbukott, és csak szerencsés vesztesként jutott fel. Viszont Moutet kemény pályán egyáltalán nem egy elveszett játékos, döntőzött már atp touron, el van a gyorsabb borításokon is. Első körben Wawrinka feladta ellene 2:0-ás vezetésénél, a másodikban pedig meglepetésre Van de Zandschulpot takarította el viszonylag simán. Bal kezes játékos a francia, óriás jó szögeket tud nyitni, hálónál is vad dolgokra képes.

Cachin tündérmeséje szerintem ma véget ér, a két ötszettes azért csak ott van a lábában, egy esetleges hosszabb meccs is Moutetnek kedvezne, meg a francia kemény pályán jobb játékos, maximum 1-3.

Cachin, Pedro - Moutet, Corentin: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp