A magyar élvonalhoz hasonlóan pénteken kezdi a hetedik fordulót a belga Jupiler Pro League is. Ráadásul nem is egy akármilyen párosítással, hanem egy városi rangadóval, ahol a Club Brugge fogadja a Cercle Brugge csapatát. Ha a táblázatra pillantunk akkor eléggé egyértelműek az esélyek, hisz a 3. helyezett fogadja a 16. helyezettet. Ettől függetlenül a bukik kicsit csaliztatnak bennünket, mert pár tizeddel felverték a hazai győzelem szorzóját, hátha elbizonytalanodunk a tippünket illetően. Én maradok az alapgondolatomnál és megpróbálom kihasználni a két városi rivális közötti különbséget.

A pályaválasztó kék-feketék mint említettem a harmadik helyen állnak a bajnokságban 13 ponttal a megszerezhető 18-ból, miután az előző három meccsüket megnyerték az OH Leuven, a Kortrijk és a Charleroi ellen. Ezzel sikerült kompenzálniuk a felejthető rajtjukat. De ami még ennél is örömtelibb a szurkolók és a szakvezetés számára az az, hogy ezeken a találkozókon elkezdte a gólgyártást az a

Ferran Jutgla, akit az FC Barcelona-tól igazoltak a nyáron. Az eddigi 5 gólja és 2 gólpassza alapján kijelenthetjük, hogy nagy hasznára lehet új klubjának, úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában. Tippünknél arra azért számítsunk, hogy a Club Brugge a jövő héten már BL csoportmeccset játszik a Leverkusen ellen, de nem hinném, hogy mindezért Carl Hoefkens vezetőedző beáldozná ezt a bajnokit. Ezzel csak arra célzok, hogy nem muszáj a hendi határt túlhúzni.

Annál is inkább érdemes óvatos duhajnak maradnunk, mert azért a Cercle okozott már kellemetlen perceket mostani ellenfelüknek. Hogy ne menjünk messzire elég csak a tavalyi eredményeinkre rápillantanunk. Most viszont négy nyeretlen mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek a városi derbire Dominik Thalhammer fiai. Legnagyobb rákfenéjük a góllövés és most sem kell arra készülnünk, hogy kiszakadna náluk a gólzsák.

Egy vagy kétgólos hazai győzelemre számítok egy olyan mérkőzésen, ahol végig a pályaválasztó csapat irányítja majd a találkozót.

Club Brugge - Cercle Brugge: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp