Berlinbe látogat a Bayern, és az Union elleni derbin kifejezetten pofás szorzókat kaphatunk szombat délutánra.

Én ugyanis nem hittem, hogy fogunk kapni 2.00 fölötti oddsot valaha az első félidő legalább 2 góljára egy Bayern-mérkőzésen. Szerintem tök mindegy, ki ellen lép pályára a Bayern, ott biztosak lehetünk abban, hogy pörgös focit fogunk kapni. Akármennyire is védekezik a másik csapat, a Bayern futószalagon gyártja a helyzeteket, ráerőlteti az akaratát az ellenfélre. Példa erre a Gladbach elleni legutóbbi bajnoki is. Mondhatjuk, hogy beégett a sok gólos tipp, de ne felejtsük, hogy Sadio Manénak ott volt egy VAR által elvett gólja az első játékrészben, a Bayern meg valami 35 kapura lövéssel zárta a meccset. Ezután a kupában a Viktoria Köln ellen is domináltak, mint állat, megvoltak a helyzetek, és akármennyire ez volt a kölni játékosoknak az élete meccse, és akármennyire védekeztek, az első félidőben már meglett a két találat.

Őszintén megmondom, nem értem ezek alapján, miért nem 1.70 körül van az over 1,5 az Union ellen. Szerintem ugyanis az Union baromira nem defenzív csapat, ők nem védekezéssel szerzik a pontjaikat. A bajnokságban a négy forduló alatt egyedül a Mainz vendégeként játszottak undert (0-0), de a másik három találkozójuk overes meccs volt. Sőt, a Schalke ellen brutális támadójátékot játszottak már.

Urs Fischer edző tökre bele tud állni meccsekbe. Talán a bukik szeme előtt még a Hansi Flick korszak két darab 1-1-es meccse lebeg, de elfelejtik, hogy Nagelsmann alatt egy 5-2 és 4-0 volt a két meccsük eredménye, mindkét találkozón ráadásul megvolt az első félidőben a három gól is.

Ráadásul szerintem az Union nagyon jól járt Taiwo Awoniyi eladásával, mert helyette sikerült megszerezniük Jordan Siebatcheu-t, akit én brutál jó játékosnak tartok, már a Young Boysban is csettintettem a játékára.

Szóval szerintem Urs Fischer megint bele fog állni egy jó kis meccsbe a Bayern ellen, nem hiszem, hogy túlvédekezné magát a csapatával. Ez pedig eredményezhet egy jó nagy overes első félidőt.

1. FC Union Berlin - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp