Már nem Querrey és Goffin éli meg a US Openen a harmadik köröket, hanem Ivashka és Musetti. Akaratlanul is van változás a teniszben, az energikusság, a fiatalság lassan átveszi a teret.

A fehérorosz Ivashka az egyik legfittebb és legjobban adogató játékos a Touron. Akinek, ha összeáll a játéka, nagyon nehéz megállítani. Hurkaczot is sikerült legyőznie, a lengyel pechére ő és Fucsovics számít a mumusának, Fucsó és Ivashka is remek mérleggel bír a TOP10 -es lengyellel szemben és a kemény stílusnak megint áldozatául esett a lengyel.

Előtte Querreyt egy nyitó veszített szett után sikerült két vállra fektetni az amerikai "fizikus kinézetnek" fogadóként esélye sem volt.

Most azonban az a Musetti érkezik, akiben meg van az amivel egy Ivashka is kellemetlenül érezheti majd magát a pályán.

Az olasz a stílusával felfogja venni a versenyt a fehérorosszal, ő az egyik legtehetségesebb, az egyik legnagyobb játékintelligenciával megáldott fiatal játékos a Touron, akinek, ha kis szerencséje is lesz, hamarosan a TOP10 fix tagja lesz. Musettit nem lehet egykönnyen levakarni, ő egy veszített szett után is nyomja ezerrel. Goffin ellen öt, Boruwerrel szemben négy szettben ment tovább.

Ivashka bár jól adogat, Musetti kellemetlen, "tapadós" stílusát nem lesz egyszerű három nyert szettig menő küzdelemben kezelni, míg az olasznál már-már Fogninis stílusban kódolva vannak a hosszú etappal ellátott találkozók.

Nálam ez a napi férfi programban a legesélyesebb, túlórára ítéltetett meccse, előzetesen, Ivashka és Musetti nyer szettje alap nálam!

Ivashka, Ilya - Musetti, Lorenzo: Szettek száma - Felett/alatt tipp