Steven Gerrard alatt erősen inog a kispad, miután az első öt forduló alatt négyszer is vereséget szenvedtek egyetlen győzelem ellenében. Ez nagyon kevés egy olyan együttestől akik a felsőházba vannak a keret értékét illetően ebben a mezőnyben. A sok átlagosnál jobb játékos ellenére viszont nem tudnak csapatként működni, az új szerzemények még nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Még azt se mondhatjuk hogy túl kemény volt a sorsolásuk, hiszen a West Ham, Crystal Palace páros is az alsóház tagja jelenleg, a Bournemouthról nem is beszélve akik csak a Villa ellen tudtak eddig gólt szerezni, egyből kettőt is (2-0). A csapat védelme nagyon gyatrán teljesít, öt meccsen kapott kilenc gól nagyon sok. Ma pedig a világ egyik hanem a legjobb támadógépezetét kéne megállítani, lehetetlen feladatnak tűnik.

A City a Newcastle elleni 3:3 ellenére is mondhatjuk bombaformában van. A hibátlan Arsenal mögött a második helyen állnak. Haalandal óriási vételt csináltak ez nem volt kétséges, a norvég ontja a gólokat és már öt forduló alatt különböző rekordokat állított fel. Olyan kiszolgáló személyzettel a háta mögött brutális magasságokba juthat, hamar meglehet a harmadik mesterhármasa, akár már a mai nap. Visszatér mögé De Bruyne is ami szintén nem jó jel a hazaiaknak, a belga játékos az előző meccsen pihenőt kapott és csak csereként szállt be, ma viszont a kezdőbe jósolják ahogy Mahrezt is.

A két csapat nem is olyan rég játszott egy brutális meccset egymással, ahol a bajnoki cím volt a tét és végül két gólos hátrányból is jobbnak bizonyult Guardiola csapata. Ma elképzelhetetlen ekkora hátrányba kerüljenek, sima vendég győzelmet várok, félidőnként minimum egy City góllal.

Tipp: 0-3

Aston Villa - Manchester City: Manchester City mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp