Az NBI 2022/2023-as idényében az első UTE-Fradi derbi jön. Derbi, de nem rangadó, mert a párharc rangadó mivoltát pár éve elveszítette. Az UTE vergődik évek óta, mint hal a szatyorban, igazából a bajnokság azon csapatai között van most, amely megérett a kiesésre. Az UTE kicsit olyan klub, mint a spanyloknál a Valencia, abban az értelemben, hogy ott mindenki mindenki ellen van, játékosok, tulaj, szurkolók, mindenki mindenkivel feszültségben, így pedig nem lehet építkezni.

Az UTE a bajnokság sereghajtója, 0-3-2 a mérleg, sok mindent elmond, kommentár nem kell hozzá. Az is sok mindent elmond, hogy a lőtt gólok száma kevés, öt meccs alatt mindössze négy. Ennek persze oka van, hisz mondjuk volt itt Beridze, Zivzivadze vagy Stiber, aki így hirtelen beugrik, velük azért volt élet a játékban elöl. Ők már nincsenek, és jelenleg Croizet sincs, akinek egész komoly játékintelligenciája van, ezen az NBI-es szinten remek kis játékos, remek irányítói vénával, de idén egy perc nem sok, annyit nem tudott a pályán lenni. Nincs irányító, van egy Tallo, aki szegény olyan, mint egy megye III-as vén csataló, esik-kel, lassú, igazából hogy is fogalmazzak finoman: Nem NBI szint jelenleg. Lassúságról ugrik be Antonov mozgása, mikor neten rossz streamet nézel, aztán szaggat a videó, antonov mozgása pont olyan, darabos, mint a romlott tej. Nem azt mondom, hogy nincs szíve, mert bár mindenkiben annyi akarat lenne, megy ő becsülettel, sokszor tör előre a védelemből, mint a faltörő kos, de darabos, lassú. Ha azt nézem, hogy az FTC-ben minden minőségű támadók vannak, hát egy-egyben maradva mondjuk Antonovval, ott marad a sárga lapos foult. Ha már lap, ugye volt derbi, amikor Diaby már negyed óra után ment zuhanyozni.

Amit én eddig látok, hogy az UTEküzd azért becsülettel, de elöl nincs minőség. Az öt meccsen kapott 7 gól meg nem sok, de pl. a Paks azért csak rakott az UTE együttesének hármat... Ez a Fradi meg igazából nekem olyan, hogy tényleg akkor is lő 3 gólt, ha csak alibi focit játszik, és nagyobbnál-nagyob helyzetek maradnak ki. Ilyen volt a Fehérvár elleni meccs, a Honvéd elleni, és ilyen lehet ez is. Lassan Mmaee-ék is felépülnek, a keret meg olyan bő, hogy ha 10 sérült meg 4 eltiltott van, azt sem nagyon érzi meg az FTC. Sima FTC győzelem, muszáj valami izgalmat is csempészni a tippbe, így ráteszek egy AH-t is.

Újpest FC - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp