A 16 között járunk már a US Openen. Vannak nagy spílerek és vannak, akik a közvetlen élmezőnyhöz tartozva dobbantanának és ugranának a legjobb nyolc közé.

Matteo Berrettini olasz létére az a játékos, aki leginkább a gyors borításokon tud érvényesülni és a salakos felületeket kevésbé kedveli, nem véletlen, hogy mérkőzéseinek is java részét hard courton vagy füvön játssza le.

Az Australian Openen egy elődöntős szereplést produkált, pedig előtte annyira nem volt meggyőző, csupán a későbbi győztes Nadal állította meg, a műtéte miatt kihagyta a Roland Garrost, majd egy elképesztő füves visszatérést mutatott, két tornagyőzelemmel, veretlenül Stuttgartban és a Queens Clubban, sokan az egyik legnagyobb wimbledoni esélyesként emlegették Djokovic mellett, ám jött a fájó Covid teszt, ami keresztbe tett az olasz álmainak (Cilic is hasonlóan járt). Heart broken, írta az olasz ... Ezek után nehéz lehetett visszarázódni, az Észak-amerikai turné sem sikeredett jól, ám itt egy újabb GS tornán megint csak elküzdötte magát a 16 közé.

Az említett Australian Openen Carreno Busta ellen játszott a torna ugyanezen fázisában, ott akkor az olaszt én féltettem, ám extra könnyedén oldotta meg a feladatot. Most egy másik spanyol, Davidovich Fokina vár rá, aki nálam eddig salakon volt inkább meggyőző. Fokina kiütötte Nishiokát, egy formán kívüli Fucsovics Marci ellen öt szettesre kényszerült, míg a selejtező első köre óta lábon lévő és fáradt kolumbiai Galant verte az előző körben.

Berrettini teljesen más szintet képvisel egy GS torna nyolcaddöntőjében. Szerintem Davidovich Fokina még nem tart ott, hogy megoldja ezt a feladatot. Berrettini három vagy négy szettes továbbjutását várom el!

Davidovich Fokina, Alejandro - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp