Girona - Valladolid meccs nyitja az 5. fordulót a spanyol élvonalban. Ez egy hétfői írás egy pénteki meccsről, de amit most a hét első napjának reggelén gondolok a találkozóról, az aligha fog változni a napokban.

Az én tippem nem zsákbamacska, mocsok nagy under! A Girona 4 kör után 4 ponttal áll, 4 a lőtt gólok száma és a kapott gólok száma. Mondhatni, egyensúlyban van. Igazából a négy meccsben egy kakukktojás van, a Getafe ellen overes siker, a 3-1. Kilóg azunderek közül, de tegnap, nézve a Valencia-Getafét, ahol 15 perc után 3-0 volt az állás, majd valahol 5-1-nél lett vége, más értelmet nyert a Girona-Geta meccs 3-1-es eredménye. Nagyon úgy néz ki, hogy a Getánál vannak ilyen offos meccsek, vagy csak ilyenek vannak, ráadásul flores sem volt ott a kispadnál, szóval totál KO, totál off volt a Madridi csapat. Vélhetően a Girona ellen is, szóval ott nem a Girona táltosodott meg, mint ahogy a Valenciáról is fals képet festhet az 5-1-es siker.

A Gironáról sokkal reálisabb képet fest a hétvégi meccsük, a Mallorca elleni 1-1. Mindkét csapat erősen defenzív volt, a Mallorca 5 védővel a Girona sem kockáztatott sokat. Otthon talán valamivel offenzívebb lesz, de azért túlzásokba nem fog esni. Stuani szívproblémái miatt vélhetően itt sem játszik, és bár Riquelme és Castellanos sem mozog rosszul, azért olyan túl sok minőségi helyzete a Gironának nem volt Mallorcán.

Ami a Valladolidot illeti, három meccsen 1 lőtt gól, a Villarreal és a Barca ellen mintha pályán sem lettek volna. Írtam a hétfői meccs kapcsán, hogy a Barca elleni találkozón Matuz említette az épp aktuáls pass statokat a 40. perc környékén, és emlékszem, hogy a Valladolidnak akkor 40 perc után 8 darab passza volt a Barca térfelén! Ott is van csatár, aki gólerős lenne, Weissmann hónapok óta nem játszik, Guardiola meg gólok helyet az ellenfeleket rúgja. Én egy tipikus altatós péntek esti meccset várok, kevés góllal, vagy gól nélkül. Erősen gondolkodtam, hogy az 1,5 undert húzzam-e, de hagyok pici rést, biztosabb ez így, ha két dugó születik, még akkor sem bukunk. Három ezen a meccsen szerintem már nagyon necces lehet.

Girona - Valladolid: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp