Nem aprózzák el a thaiföldiek. Zsinórban a harmadik hetet kezdték meg zsinórban a harmadik Nonthaburiban megejtett Challenger tornát rendezik meg. Egyfelől praktikus, másfelől hasznos is, hiszen a játékosok amolyan bázison élnek, remek környezetben, nincs fárasztó utazás, lehet versenyezni és pontokat gyűjteni a ranglistára.

Az austrál fiatal, 21 éves Sweeny és a nagy öreg üzbég torony is hasonlóan gondolkodott és mindketten a harmadik versenyüket kezdik meg, de milyen különbséggel.

Amíg az aussi remek, extra pozitív mérleggel rendelkezik, és pechére az előző két hétben, elsőre a későbbi döntős, vietnámi Ly Nam Hoang, majd múlt héten a későbbi győztes francia Cazaux állította meg. Közben azért áthajtott a CH és ATP szinten azért alakító kazah Yevseyeven egy fordítós meccsen 6:0,6:0 -val, valamint Donskoyt is elverte két szettben.

A másik oldalt mi történik? Messze van már a Djokovic verő Istomin, aki az Ausztrál Openen verte a tenisz a szerbet 2017 -ben.

Voltak betegségei, sérülései, de mindig visszatért az üzbég több-kevesebb sikerrel, ám amit most folytat "bűnözést" a versenyeken azt szörnyű nézni. Delray Beachen még egy kisebb megindulása, de azóta csak szenved a pályán. A malagai Challengeren egy 1300 -on túli helyi spanyoltól is kikapott, de az elmúlt két hete is árulkodó, hogy milyen passzban is van. Nonthaburiban az első héten az új-zélandi Dayne Kelly (480. a ranglistán) 3:6,0:6 -t osztott ki neki, míg a a múlt héten a francia Legout (495.) sima két 4:6 -tal búcsúztatta.

Sweeney ezeknél az ellenfeleknél is jobb formában van, verte az Istominnál most kategóriákkal jobb képet mutató Donskoyt is, nálam itt nem a győztes kiléte a kérdés, hanem, hogy mennyire hagyja majd magát megint bucira veretni Istomin.

Sweeny, Dane - Istomin, Denis: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp