A lányok versenyében már azért küzdenek, hogy a legjobb négy közé kerülhessenek. Ons Jabeur első afrikai játékosként rengeteg embernek lett példaképe, wimbledoni döntőt játszhatott, amit az izgatottságának és izgulásának is köszönhetően bukott el és a kazah Rybakina ért a csúcsra (aki már az első körben kiesett itt a US Openen).

Jabeur azonban nem adja fel, harcol minden meccsén, nem adja magát és a technikás játékkal párosulva ez az attiüd, hozta számára a továbbjutásokat.

Mandlik, Rogers és Kudermetova ellen is voltak olyan periódusai a meccseinek, ahol fejben bőven elszállhatott volna, de klasszisát rendre érvényre juttatva, rápakolt a lapátjára és lenyomta ellenfeleit. Kudermetovát, aki amúgy is mumusának számított - hiszen ez idáig három meccsükből mindet elbukta, ráadásul 0-2 -re a tunéziai - az első szettben 2:5 -ről fordítva verte, a mentális erejét megint csillogtatva.

A következő rivális az ausztrál színekben versenyző Ajla Tomljanovic lesz, aki búcsúztatta Serena Williamset, de igazán nagy riválisa nem akadt. Serenát, a jelenlegi Muchovát, a három év után a sérüléséből visszatérő Rodinát verte, ráadásul szettek elvesztésével. Mondhatjuk, hogy az utolsó Samsonova elleni nyolcaddöntője volt a legkönnyebb, de ott az orosz alaposan besegített az indiszponáltságával.

Mindent összevetve két jó játékos találkozik, de jelenleg Jabeur egy, inkább két polccal feljebb van összteljesítményben. Eddigi két találkozásukat is behúzta a tunéziai, ráadásul az általa nem túl kedvelt salakon, keményen szerintem egyértelműbb sikere is várható.

Jabeur, Ons - Tomljanović, Ajla: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp