Zajlik a 2022-es Eurobasket, ami egy igencsak nívós torna, mert az NBA ászai is itt vannak, Jokic, Giannis, Gobert, Valanciunas, Doncic, Nurkic... -szóval mindenki, aki egészséges, itt van. Így ez igencsak értékes Eb-győzelem lesz, de egyelőre a csoportkörnél tartunk, mindkét együttes 2-2 mérkőzésen van túl.

Szerbia a hollandokat 100-76 arányban verte, egy igazi overes közönségszórakoztató meccs, kevés foult, a játék dominált. Jokicék 100 pontot dobtak, nem kell mit hozzátenni. Aztán a csehek elleni 81-68 is sima volt, ott a 3. negyed volt picit lyukas, de bőven belefért.

Két meccs, két győzelem és elvileg jön a harmadik is, de én annyira nem venném készpénznek. A finnek jók, és bár Izrael ellen kikaptak ráadásban 2 ponttal, nagyon nem fogta meg Markkanenéket a zakó, mert azt követően a lengyeleket 30 ponttal verték meg. Tipikus játékot mutattak a finnek, a rájuk jellemző triplazáport zúdították Ponitkáékra, 38 kinti dobásból 17 esett, az pedig bőven elfogadható. ami kemény, hogy még a percemberek sem maradtak kinti kísérlet nélkül, a pályára lépő 12 játékos mindegyikének volt kísérlete kintről, és 8-an be is találtak minimum egyszer. Tipikusan olyan csapat a finn, amely képes beleszeretni saját tripláiba, és ha olyan napot fognak ki, hogy kis túlzással minden esik, akkor a magasabb játékosokat is meg lehet játszani a festékben.

A finnek amúgy sok triplát dobnak, de ami még jobban számít, hogy jól is. A két meccs utáni 42%-os triplázás a 2. legjobb az egész Eb-mezőnyben. A szerbek 38%-a a hatodik legjobb, ott sincs mit szégyellni. De a szerb kosárlabda eleve attraktív, ötletes, Jokicék azért szeretik és tudják is színezni. Tény, hogy a szerbeknél vannak hiányzók, Bogdanovic-ék, nincs már Teodosic, de a szerb kosáriskola remek, és igazából Jokic mindenkit képes jobbá tenni. Mindkét csapatot 80 pont fölé várom, így ezt a 160 overt én egész jó tippnek tartom.

Szerbia - Finnország: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp