Darts-nál a 180-nál szokás kiabálni, itt a kosár Eb-n nekem ez a 160-as line az, ami után ha nem is kiabálok, halkan konstatálom, hogy ok majom, ezt is szépen megjósoltad. Most e meccsnél is ezt a 160-as line lőttem be, ezt próbálom overezni, és akkor jöhetnek a miértek.

Az a főoldali cikkben is olvashatjuk, hogy a grúz-török meccs nem volt feszültségtől mentes, csalás, lökdösődés, bunyó a folyosón, de ami itt számít, hogy a grúzok nyerték a meccset (és vélhetően a bunyót is...). Így a grúz válogatott meghagyta magának az esélyt a továbbjutásra, mert ma egyértelműen favorit, és bár Montenegró jelenleg vezeti a hatost, azért nem verhetetlen.

A grúzok ha nem számítjuk a ráadásokat, 68, 70, 64 pontokat dobtak. Az mocskosul pocsék. Igazából így már nem meglepő, hogy mi is vertük őket kétszer augusztusban. A felkészülési fázisban is kaptak többször 100 pont felett, valahogy ez a grúz válogatott pont akkora olvadt el, amikor a leginkább egyben kellene lenni. Én néztem ezt a csapatot előző ősszel, ááá, totál ellentéte volt a mostaninak, erőtől duzzadó, ötletes kosárlabda, amit játszottak.

Ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy mikor jöjjön egy jó meccs Shermadiniéktől, ha nem most. Az ellenfél ugyanis kellemes, Bulgária amekkora böhöm nagy ország, olyan sok sportban nem tényező. Még a röplabda, ahol tényező, de azon kívül...

Mivel nincs igazán magas emberük, vagy olyan, aki megfelelő skillel rendelkezik, így a bolgárok úgy vannak vele, dobjunk triplát! A tripla olyan fegyver, amely ha sül, akkor nagyon jó, ha besül, akkor nem annyira. A 37 triplakísérlet/meccs az a legmagasabb szám ezen a tornán. Második helyen állnbak a finnek 34-gyel, hát én néztem többek közt a szerb-finn meccset, ami ugye friss élmény, visszaidézve olyan az a meccs, mintha a finnek csak triplát dobnának. Ehhez képest meccsenként mág hárommal többet a bolgárok, mármint rá, mert a hatékonyság az nem kirívó, sem lefelé, sem felfelé. A bolgárok -ha a kétpontos kísérleteket nézzük, csak 31,5-öt emelnek rá, tehát az irány, a felfogás látszik. Triplákra építenek, és ha eddig ezt tették, most sem fognak váltani. Bent a festékben gyengék, lepattanók terén gyengék, tehát olyan meccsnek tűnik, divatosan match up-nak, ahol nem zavarják majd egymás köreit. Festékben a grúzok dominálhatnak, kintről meg tüzelnek majd a bolgárok becsülettel. Alapvetően a bolgár sportszerű csapat, szerintem ők tisztában vannak a realitással, úgy vannak vele, ha valakit sikerül megverni, az remek, ha viszont nem, az sem világvége. Jó hangulatú meccsre számítok, hisz a grúzok otthon vannak, palánk alatt egész biztos dominánsak lesznek, nem mellesleg nyílván megkapják a hazai pályát. Mondjuk elméletileg itt nem lesz szükség kétes fújásokra. Nem akarom tovább ragozni, Bulgária meccsein eddig 172-188-201 pont született. Bár a tendencia csökken, nem hisze, hogy 80 alá mennek, a grúzok meg otthon elvileg a leggyengébben védekező csapat ellen simán mennek 80 fölé. Meglepő nekem ez a line, lehet a grúzok eddig döcögtek, de most jön egy olyan ellenfél, amely ellen úgymond lehet játszani. Simán 160 fölé várom őket.

Grúzia - Bulgária: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp