Rafa Nadal és Marin Cilic kora reggeli kiesésével biztossá vált, hogy új Grand Slam bajnokot avatnak New Yorkban, és ránézésre talán Khachanov kivételével mindenkinek van esélye.

Matteo Berrettini már közel járt a wimbledoni győzelemhez, de Djoko útját állta, szerintem New Yorkban most ő nem nyerhet. Fonák nélkül legalábbis nagyon nehéz, mert Berrettininek nagyon kilóg ez az ütés a repertoárból, nem véletlenül, szinte kivétel nélkül mindenki pörgeti a fonákjára a labdákat. Az adogatása ès a nagy zárt tenyerese viszont a top kategória, de mindig nem lehet kifarolni. Nagy ellenfelei sem voltak eddig, Murray már túl van a zenitjén, Jarry, Grenier és Davidovich-Fokina sem igazán kemény pályás menők, vagy egy masszív top 20-as szint, szóval az igazi erőfelmérő most jön az olasznak.

Ruud sem kifejezetten kemény pályás specialista, de azért nem olyan elveszett ezen a borításon, Miamiban a Mastersen döntőzött, és a Roger-Cupon is elődöntőig jutott. Nála is az adogatás és a tenyeres a legerősebb fegyver a készleten, a fonák kicsit közepesebb, viszont Berrettiniétől sokkalta jobb, Ruud azért képes fonákról is irányítani, ami ezen a meccsen a kulcs lehet. Volt már egy komoly ellenfele azért, Tommy Paullal egy ötszettesbe bonyolódtak, viszont a norvég fejben, mentálisan nagyon erős, egy laza 6:0-val iktatta ki a hazai versenyzőt az ötödik szettben.

Ilyen meccsen apróságok döntenek, viszont amellett nem tudok elmenni, hogy Berrettini fonákja ennyire instabil, ez a meccset is elviszi Ruud felé, szóval nálam norvég siker várható.

Berrettini, Matteo - Ruud, Casper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp