Ha valami nem value, akkor ez az. A 178 pont kegyetlenül sok, mégis azt mondom, ez a két csapat jelen körülmények között képes összehozni. Volt nem rég egy világbajnoki selejtezős találkozójuk, ahol egy egész fura meccsen 90-71 arányban nyertek a németek. Volt 41 triplakísérletük, ami kegyetlenül magas szám, de csak 13-mat dobtak be, ami meg tré. Így is dobtak 90 pontot, ha mondjuk hárommal több tripla esik, ami még szintén csak átlagos, akkor már 100 körül járnak Schröderék. Szlovénia meg offos meccset tolt, a 70 pont tőlük ciki, mert ez a szlovén válogatott simán top3-as a világon szerintem. Itt tényleg mindenki remek játékos, mindenki jól triplázik, de pl a németek 2-szer annyi pattanót szedtek össze, amit nem lehet magyarázni semmivel, csak az akarattal. Az 56-27 az egész elképesztő arány.

Szóval a szlovének fel kell kössék a gatyót, mert a németek otthon vannak, gyakorlatilag tét nélkül játszanak, hisz ha buknak is, minket otthon úgyis elvernek. Szóval ünnepi meccs lesz, gálára, gálaelőadásra számítok, mert a szlovén csapat egyrészt a vb-selejtező miatt akar visszavágni, másrészt meg csak jó lenne még nyerni egy meccset minimum, mert a bosnyákok elleni pofon nem volt épp jó ütemű. De talán pont jókor jött, meg nehéz egy ilyen tornát hiba nélkül lejátszani.

A szlovén-bosnyák meccs jó ütemű volt, 152 mezőnykísérlet hosszabbítás nélkül meccsen, az gála. Az nagyon magas intenzitást feltételez, és az is volt. Említett vb-selejtezős meccsükön azért hagytak pontokat a vonalon is, fura, de ilyen jól dobó csapatok vajkezű játékosokkal, és egyik csapat büntetőszázaléka sem érte el a 60-at, amire egész brutális szorzót fizettek volna az irodák.

Fura tipp, mert ha azt nézzük, 178 pont az rengeteg. Közben meg nem, mert mindkét csapat lazán, tényleg lazán képes 90 pont fölé menni, szóval ha nem is 10/10-es, de azért ez játszható. Mondom, messze a value-tól, de játszható.

Németország - Szlovénia: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp