Csupa meglepő Grand Slam győztesek pottyantak le az utóbbi alkalmakkor. Andreescu, Raducanu és Wimbledonban Rybakina, de hol van már a versenyben ez a három név ...

Ebben a női mezőnyben már bőven megeshet minden és a fordítottja is. Azért Swiatek és Jabeur, mint esélyes tartják magukat.

A hullámvölgyek után Pliskova is megemberelte magát, és hosszú idő után ott van a végjátékban, ahol a megszerzett tapasztalata nagyon sokat érhet.

Aryna Sabalenka lesz az ellenfél, aki fehérorosz létére, nem lehetett ott Wimbledonban.

A US Openen tavaly egészen az elődöntőig menetelt, akkor a másik meglepetés ember Leylah Fernandez ellen kapott ki meglepetésre.

Sabalenkánál azonban ilyen szinten nem azt kell nézni, favorit e vagy sem, ő eddig rendre elbukta ezeket a fontos találkozókat, látványosan az arcára kiült feszültséggel vegyítve a történeteit. Számos meccse volt, ahol rendre elizgulta az addig neki álló meccseket.

Ezt a maga által állított akadályt eddig nem tudta legyőzni.

A tornán Kanepi ellen már volt egy óriási túlélése ahol szett hátrányból 6:2, 5:1 -ről tudott a tönk széléről visszatáncolni. Ebből is erőt meríthetett a továbbiakra Sabalenka, ám most óhatatlanul jön a végjáték, ahol előjöhet a remegése, és most egy ilyen téren rutinos Pliskova érkezik., aki az utolsó két, tavalyi egymás elleni meccsüket megnyerte, a két nyitó 2018 -as Sabalenka győzelem után.

Kívülállóként lehet azt mondani Sabalenka formában van, de kicsit mélyebbre ásva, a lelkületet fókuszba állítva, nálam más megvilágításba kerül ez a negyeddöntő.

Szerintem Pliskova érvényesítve a korábbi tapasztalatait lenyomhatja majd az indiszponált játékkal előrukkoló Arynát.

Pliskova, Karolina - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp