Azt gondoltam, hogy biztosan lesz egy olyan mérkőzés, ahol a kiscsapat beleszalad a nagykésbe. Tegnap ezek közül egyik esetben sem történt meg, mert a Maccabi keményen küzdött Lisszabonban, és a dán Köbenhavn sem játszott alárendelt szerepet Dortmundban a 0-3 ellenére sem. A legnagyobb pofont a Leipzig és a Sevilla kapta, de ezeket az együtteseket nem tekinteném kiscsapatnak.

Tehát tegnap adósak maradtak a nagycsapatok valami kirívó eredménnyel. Végignézve a napi kínálatot, ma talán a Barcelona-Plzen találkozón megtörténhet az, amire már tegnap is sokan vártunk: gólzápor és földbe döngölés.

A Viktoria Plzen kapcsán nem lehet azt mondani, hogy eddig bármikor is bucira verték volna. Ez valóban csökkenti a pofon esélyét. A Plzen ugyanis ebben az új szezonban még veretlen a csapat: tehát még a Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzéseken is sikerült legalább döntetlent elérni az idegenbeli meccseiken. Egyszer rezgett a léc, a Qarabagh elleni play-off meccsen, ahol idegenben ultra defenzíven álltak fel, majd a visszavágón Csehországban hátrányba kerültek, de végül sikerült megfordítaniuk a meccset.

Tehát még egyszer sem verték meg őket, sőt nagyon nem is domináltak ellenük. Viszont még nem találkoztak olyan szintű csapattal, mint a Barcelona.

Azt kell mondanunk, hogy a katalánok talán a legjobb formában lévő csapat most (a PSG és Bayern mellett), iszonyú erőteljes focit játszanak Xaviék. A Sevillát kivégezték a hétvégén, előtte a Real Sociedad-ot is, és a Valladolidot is. A Rayo Vallecano ellen is felborult a pálya, de akkor semmi sem jött össze a játékosoknak. Néztem azt a meccset, és simán benne volt az 5-6 gól akkor is a lábakban.

A Plzen játéka borítékolható: védekezni fognak ezerrel. A Qarabagh ellen ez a védekezés elégséges lehetett, de most egy kicsit más szintű csatárok ellen fognak pályára lépni. A Barcelona játéka is egyértelmű: támadni fognak ezerrel.

A rombolás-építkezés kettőséből hogy melyik fog győzedelmeskedni, szerintem nem kérdéses. Egy BL-nyitányról beszélünk, ekkor nagyon oda kell tenni magukat a hazai pályán játszó nagycsapatoknak. Szerintem itt lehet meg az első kiscsapat-beleszalad-a-nagykésbe opció, és már félidőre eldőlhetnek a lényegi kérdések.

FC Barcelona - Viktoria Plzeň: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp