Az elmúlt hetekhez képest meglepően korán kijött az unibet a szorzókkal az MTK NB2-es mérkőzésére. Talán annak köszönhető, hogy hétfőn este igazi rangadóra kerül sor, hiszen Miskolcra látogatnak Bognárék.

Ahogy legutóbb megjegyezte firgabácsi fórumtársunk is, nem tudnak olyan goalline-al kijönni a fogadóirodák, amit ne ugrana meg az MTK. Az elmúlt hetekben egyre magasabbra tolták a határt, de a csapat mégis megrúgja sorban az 5-6 gólokat. Persze az ellenfeleik nem túl acélosak voltak, hiszen a Mosonmagyaróvár és a Kozármisleny is újoncként szerepel a bajnokságban. Nekik 6-6 gólt lőni nem egy nagy truváj.

A kérdés az, hogy van-e akkora dinamika a csapatban, hogy bedarálják a jó erőkből álló Diósgyőrt is?! Ez a mérkőzés egy feljutási rangadó, hiszen három csapatnak van komoly esélye az első osztályba kerülni: az MTK-nak, a Gyirmótnak és a Diósgyőrnek. Utóbbi kettő múlt héten játszott egymással, és az edzőváltáson átesett Diósgyőr nem kis meglepetésre elhozta a három pontot Gyirmótról. Ifj. Szergej Kuznyecov edzői képességeit én még kérdésesnek tartom, nem tudom, honnan kukázták elő a vezetők, de majd meglátjuk, mondta a vak is. Mindenesetre a mágnestáblát jól kezeli, szépen felismeri a piros és kék színű mágneseket, azokat jól tudja tologatni. Állítólag dinamikus és gyors DVTK-t akar látni a pályán, pozíciós játékot, 4-3-3-as felállással, ahol a szélsők húzzák szét az ellenfél védelmét.

Az biztos, hogy az utolsó pillanatban még belehúztak a piros-fehérek az átigazolási szezonban, hiszen megszerezték kölcsönben Gera Danit és Cseke Benjamint is, mindketten MTK nevelés, tehát oda fogják tenni magukat a korábbi egyesületük ellen.

Viszonylag korrekt oddsokat kaptunk a gólpiacon, ami engem meglepett. A DVTK-t Dragan Vukmir alatt passzív csapatnak könyvelték el, akik nem kockáztatnak túl sokat, és a támadójátékuk sem igazán kreatív. Ebben nem tudni, van-e változás, de az elmúlt két fordulóban Kuznyecovval sem igazán látszott az a dinamikus támadójáték, amit annyira hangoztatott az új edző. Ezért a bukik megkínáltak minket egy csábító oddsal, mert arra számítanak, hogy hétfő este, tévés mérkőzésen nem lesz gólparádé.

Abból indulnak ki, hogy a DVTK képes lesz koordinálni a mérkőzést. Szerintem itt a hiba. Ugyanis nem veszik figyelembe az MTK motivációját és Bognár György presszingre épülő fociját. A DVTK játékosok ilyen foci ellen még nem játszottak, tehát érdekes lesz a reakciójuk. Úgy gondolom, hogy az elején ide-oda fogják kapkodni a fejüket az MTK játékától, de aztán belemennek az adok-kapokba. Úgy gondolom, hogy nem az MTK fog idomulni a DVTK játékához, hanem pont fordítva: a DVTK fog végre egy izgalmas, fordulatos és gólokban gazdag mérkőzést játszani. A játékosállománya megvan hozzá, a szurkolók sem lesznek mérgesek egy 5-3-as vereség esetén, ha jól szórakoznak. Sokkal jobban fájna nekik egy 0-2, mint az, ha látják, hogy a játékosaik is rúgják a gólokat.

Diósgyőri VTK - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp