Egy sor sérült játékost nélkülözve látogat a gyengén kezdő Augsburg az újonc Bremen csapatához, a hatodik forduló péntek esti nyitómérkőzésén.

Az idei szezon idáig nem a Bayern München dominanciájáról szól, a semleges nézők nagy örömére (bár az is igaz, hogy 17 gólt rúgtak 5 meccsen). Sokkal inkább az Union és a Freiburg kiváló kezdéséről, vagy a Leipzig és Leverkusen nagyon gyenge rajtjáról. Illetve nem elhanyagolható tény, hogy az elmúlt évtized legnagyobb feltámadásáról, amit pont a hazai pályán szereplő Bremen hajtott végre a Dortmund ellen.

Nem mondhatjuk, hogy nagy lökést adott volna az a nagy fordítás a zöld-fehéreknek, hiszen rögtön utána vereséget szenvedtek a Frankfurt ellen, egy igazán fordulatos mérkőzésen. Az előző fordulóban sikerült legyőzzék idegenben a Bochum csapatát, így most az a tét, hogy meglesz-e az első olyan sorozata a csapatnak, amikor egymás után két mérkőzést nyernek. Szerintem igen, mert az Augsburg ugyan jól áll az egymás elleni mérlegben, de nagyon gyenge rajtot produkáltak. Egy győzelem mellett négy vereséggel állnak, ráadásul nagy része akár nyerhető meccs is lehetett volna.

Niclas Fülkrug jól kezdte a bajnokságot, és már öt gólnál jár, ami az egyik legtöbb. Nkunkuval és Beckerrel karöltve vezetik a góllövőlistát, és könnyen megeshet, hogy ezen a találkozón is betalál az Augsburg hálójába, bár eddig karrierje során még nem sikerült neki.

A hazaiak sokkal jobb formában vannak és valóban fontos lenne számukra megnyerni a mérkőzést. Ha így lenne, akkor akár még egy jó szezonjuk is lehetne, ráadásul jövőhéten a Leverkusen ellen egy győzelem is összejöhetne a számukra, az ellenfél BL mérkőzése miatt. Kell a minél nagyobb győzelem a jövőbeli szereplésük miatt, nem mindegy, hogy milyen alapokkal vágnak majd a Leverkusen, Gladbach vagy a Hoffenheim elleni mérkőzéseknek.

A tippem az, hogy nyerni fog a Bremen, és az egyik leggyengébb formában lévő együttes nem okozhat számukra gondot. Legalább három hazai gólt várok, szerintem gólkülönbségnövelő győzelmet arat ma a brémai együttes.

Werder Bremen - FC Augsburg: Werder Bremen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp