A Bundesliga 6. fordulójában a tavalyi EL-győztes Frankfurt a Wolfsburg együttesét látja vendégül a Deutsche Bank Parkban. A piros-fehér alakulatnak immáron egy hét alatt ez lesz a második mérkőzése zsinórban hazai publikum előtt, s van mit feledtetniük szimpatizánsaikkal.

Gondolok itt a hétközi BL-csoportkörre, ahol a legszínvonalasabb kupasorozatban debütáló Frankfurt a várakozásokkal ellentétben igencsak alulmaradt a Sportinggal szemben. Néztem a szerdai meccset, látható volt, hogy a németek nagyon készültek az összecsapásra, szerettek volna jól rajtolni a Bajnokok Ligájában, s Kolo Muani révén akár a 2. percben vezetéshez is juthattak volna. A Frankfurt uralta a párharcot egészen a 65. percig, minden úgy tűnt, hogy legalább az egy pontot otthon tartja a német alakulat. Ekkor azonban a portugálok kissé váratlanul vezetéshez jutottak, majd elkezdtek kontrákra játszani a kinyíló védelemmel szemben, s rá pár percre megduplázták előnyüket. Innentől érzékelhetően megzavarodott Oliver Glasner együttese, s a harmadik luzitán találat a 82. percben a végső csapást jelentette Mario Götzéék számára (0:3).

Most az ellen a Wolfsburg ellen térhetnek vissza a győzelmek ösvényére, akik meglehetősen gyengén kezdték az idei szezont. Niko Kovac együttese már a tavalyi szezonban is a tabella alsó felében végzett, s jelen produkciójuk szintén azt vetíti előre, hogy a Farkasok egyik fő célja idén a kiesés elkerülése lehet. Bár korai még ennyire előre morfondírozni, annyi bizonyos, hogy az eddig eltelt hat forduló alatt még képtelen volt nyerni a zöld-fehér gárda. Támadósoruk nem éppen mondható gólérzékenynek eddig szerzett négy dugójukkal, a védelem viszont átjáróháznak bizonyult több alkalommal is, hiszen a Wolfi az egyik legtöbb találatot kapta a mezőnyben.

Nem kérdés tehát, hogy a szombat délután mérkőzés favoritjának a hazai pályán szereplő, a bajnokságban egyre inkább javuló formát mutató Frankfurt számít. Mind a Werder idegenbeli legyőzése (3:4), mind pedig a Leipzig ledózerolása (4:0) kellő lendületet adhat a csapatnak, ám ebbe némiképp belerondít a fentebb részletezett Sporting elleni BL-zakó (0:3). Tény, hogy Glasner együtteséből nagyon hiányzik Sebastian Rode játéka a középpályáról, ám amennyiben sikerül a srácokat mentálisan helyretenni szerdát követően, akkor meglehet az újabb bajnoki siker. De legalább a döntetlen minimális elvárásnak számíthat a Klubnál, illetve nálam is.

Tippem: 2:0-ra nyer a Frankfurt.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp