Elérkeztünk az év utolsó Grand Slam tornájának a végéhez is, elég egyszerű a képlet, aki nyer az első GS győzelme mellé csomagba kapja a világelsőséget is.

Carlos Alcaraz idei éve elképesztő, nyert ezres tornát, ötszázasat, salakon és kemény borításon is őrült teniszre képes, és idén az egyedüli játékos, aki minden meccsén nyert legalább egy szettet. Viszont ez a második hét az US Openen kegyetlenre sikerült neki, minden meccse végletekig kiélezett, döntő szettes, sokszor neki kellett az eredmény után futnia, ez nem csak erőnlétileg semmizi ki az embert, hanem mentálisan is, pláne ilyen fiatalon. Az utolsó három meccse bő 13 óráig tartott, mind éjszakai meccs volt, sajtós dolgokkal is kora reggel végeztek, ezek mind kizsigerelik az embert. Ja, és Alcaraz még Grand Slam döntő szűz.

Itt a kertek alatt Ruudból is lett egy stabil kemény pályás játékos, ugye Miamiban Alcaraz ellen már bukott egy döntőt, de New Yorkban főleg a második héten nagyon jó teniszt hoz. Moutet, Berrettini és Khachanov volt a sorrend, összevissza két szettet bukott, plusz korai meccsek voltak, regenerálódás szempontjából a norvég sokkal jobban áll. Nagyon stabil a norvég, fejben is erős, emellett nagyon okosan teniszezik.

Azt várom, hogy itt mind a ketten megremegnek majd egyszer kétszer, életük lehetőségének kapujában, két éve ugyanígy Thiem és Zverev is szenvedett egymással. Ruud nálam nagyon alulértékelt játékos, Alcaraz meg kicsit túl hypeolt. Egy hosszabb meccs Ruudnak kedvez, elvileg eső is lesz, Ruud nagyon élvezte a játékot behúzott tetővel Berrettini ellen, szóval nem tudom elképzelni, hogy egy szettet ne fogna, nálam fifty-fifty ez a meccs.

Ruud, Casper - Alcaraz, Carlos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp