A pénteki fogadási kínálatból labdarúgás terén egyértelműen a francia élvonalnál kötöttem ki. A Ligue1 aktuális fordulójának nyitómeccsén az újonc Auxerre a szezon eddigi meglepetéscsapatát fogadja a Lorient személyében.

Nézzük előbb az élvonalba hosszú idő után visszatérő hazaiakat. Jean-Marc Furlan együttese pazarul debütált a legfelsőbb osztályban, hiszen az idény első három bajnokiján veretlen maradt, s a megszerezhető kilenc pontból hetet bekaszíroztak. Legyőzték a Montpellier, illetve a Strasbourg csapatát, valamint az Angers ellen ikszeltek.

Az abszolút reménykeltő rajtot aztán egy hármas vereségszéria követett, ami mostanáig kitart. Tény, hogy a sorsolás folytán brutál kemény riválisok vártak az Auxerre a Lyon-Marseille-Rennes trió személyében. Ami a legrosszabb, hogy meccsről meccsre egyre inkább csak asszisztálni tudtak a kék-fehérek. A Lyon vendégeként vállalható verést kaptak (2:1). A BL-résztvevő Marseille elleni hazai fiaskó is még hellyel-közzel elmegy (0:2), ám a legutóbbi bajnokin a Rennes otthonában történő 5:0-lás kapituláció már nehezen kimagyarázható, annak ellenére is, hogy a Rennes évek óta az élcsapatok közé tartozik.

Most tehát a Lorient elleni otthoni csörtén alapelvárása lehet a szurkolóknak, hogy legalább az egy pont megszerzése valósuljon meg. Nem lesz egyszerű az Auxerre dolga, hiszen a Lorient meglepően jó formában nyitotta az aktuális Ligue1 szezont.

A vendégségbe érkező bretagne-i alakulat jelenleg 5-1-1-es mérlegével nemzetközi kupaporondot érő 4. helyen tanyázik. A nyár elején kinevezett Régis Le Bries vezetőedző legénysége az elmúlt öt meccsén egyedül a szintén menetelő Lens ellen betlizett (5:2), viszont ezt a zakót leszámítva sorra szállítják a győzelmeket. Legutóbbi két fordulóban például előbb a Lyont zúzták le hazai pályán 3:1-re, majd a Nantes otthonából hozták el mindhárom pontot (0:2). Nagyon bekezdett tehát a gárda, s nagy kérdés, vajon meddig tudják tartani ezt a szintet?

A csapat mindenesetre nagyon egyben van. Főként a támadószekció brillírozik, elsősorban Terem Moffinak köszönhetően. A nigériai csatár az eddig lejátszott hét forduló során öt találatnál jár, de nincs sokkal lemaradva mögötte Dango Ouattara a maga három dugójával. S ha azt nézzük, hogy a burkina fasoi srác emellett öt asszisztot is hozott a konyhára, akkor láthatjuk, hogy erre a szezonra igencsak potens offenzív szekcióval rendelkezik ez a Lorient.

Igazából valahol meglep, hogy a bukik a két együttes komoly formakülönbsége ellenére egy ordas nagy döntetlent várnak ettől a csörtétől. Minden bizonnyal úgy kalkulálnak, hogy az idényt pazarul nyitó Auxerre három igen nehéz riválist követően talán hazai pályán a kevésbé neves Lorient ellen kezdheti meg kikászálódását a vereség-szériából. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a kék-fehér alakulatnak szinte biztos, hogy gólt/gólokat kell rúgnia, hiszen aligha képzelhető el, hogy egy igencsak termelékeny csatársorral rendelkező Lorient ellen kihúzzák egy 0:0-lal. Az más kérdés, vajon az Auxerrenél ki vállalja magára a találatok szerzését, kissé aggasztó lehet a csapat szimpatizánsai számára, hogy kedvenceik a legutóbbi két meccsen nem vették be az ellenfél kapuját.

A Lorient pedig van olyan formában, hogy tőlük alapelvárás a gólszerzés. Nem picit meglepő tehát, hogy a fogadóirodák oddsai igencsak ikszes csatát prognosztizálnak. Ritka, hogy egy ennyire jó formában lévő együttes szorzóját így elmérjék. Ilyenkor mindig valamilyen hátsó buktatót sejtek, amiről a halandó fogadó nem értesülhet. Mindenesetre én kitartok a fogadási szisztémám mellett, s egyszerűen nem tudok elmenni majd duplázós szorzón, hogy a DNB piacon biztosítva ne a Lorientra tegyem a tétet. Bízom benne, hogy az Auxerre nem most kezdi meg a visszatérést a pontszerzés útjára. A fogadási érték egyértelműen a vendégek oldalán található.

Tipp: 1-2-re nyer a Lorient

Auxerre - Lorient: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp